Nachrichten aus Aserbaidschan

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne is voorbij: aanslagen in de regio Donetsk

30 januari (Reuters) – Oekraïne In de zuidelijke stad Kherson kwamen drie mensen om het leven door Russische raketten tijdens schermutselingen in het oosten, waar het opnieuw het vuur opende op de Russische stad Vuhledar. omgekomen is geweest

CONFLICT

* Rusland Oekraïne Op zaterdag doodde het leger 14 mensen, 24 geduldig en letsel bij zorgpersoneel. leger misdaad wijzend op Oekraïne Hij wordt beschuldigd van het opzettelijk aanvallen van een ziekenhuis in het door Rusland gecontroleerde gebied in het oosten. Oekraïne reageerde niet onmiddellijk op de beschuldigingen. Reuters kon het rapport niet onafhankelijk verifiëren.

* De rouwenden in Kiev zijn in tranen Oekraïne beginnen aan een reddingsmissie vanuit de oostelijke stad Soledar omgekomen De Britse vrijwillige hulpverlener Andrew Bagshaw wordt herdacht.

DIPLOMATIE

* Rusland President Vladimir Poetin Een woordvoerder van het Kremlin zei open te staan ​​voor contact met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, maar er waren geen telefoongesprekken met hem gepland. Nadat hij vorige week de levering van Leopard 2-gevechtstanks aan Oekraïne had goedgekeurd, zei Scholz in een gepubliceerd interview dat hij Poetin opnieuw zou ontmoeten, maar alleen om deze verschrikkelijke, zinloze oorlog te beëindigen. Rusland Hij zei dat de leider de plicht had om troepen uit Oekraïne terug te trekken. ..”

* de Verenigde Staten van AmerikaMet het besluit van Rusland om tanks te leveren aan Oekraïne Kiev of geen zin om te praten met westerse „puppet masters“ RIA nieuws zei het bureau maandag, onder verwijzing naar de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergey Ryabkov.

* Oekraïne Minister Zelenski Hij zei zondag dat het toestaan ​​van Rusland om deel te nemen aan de Spelen van Parijs in 2024 neerkomt op het laten zien dat „terrorisme op de een of andere manier acceptabel is“.

* Rusland heeft aangekondigd dat het geen jaarlijkse besprekingen met Japan zal houden om een ​​overeenkomst te hernieuwen die Japanse vissers toestaat te opereren in de buurt van de betwiste eilanden, en zegt dat Japan actie onderneemt tegen Rusland.

WAPEN

* Oekraïne en zijn bondgenoten zijn in versnelde gesprekken over eisen voor langeafstandsraketten, die volgens hen nodig zijn om te voorkomen dat Rusland hun steden vernietigt. Minister zei Zelensky’s hoofdassistent.

* Duitse wapenfabrikant Rheinmetall bereidt zich voor om zijn productie van tank- en artilleriemunitie aanzienlijk te verhogen om aan de sterke vraag in Oekraïne en het Westen te voldoen, en kan beginnen met de productie van HIMARS-raketlanceersystemen in Duitsland, vertelde CEO Armin Papperger aan Reuters.

* Oekraïne in Frankrijk ambassadeur Hij zei dat verschillende landen Oekraïne 321 zware tanks hadden beloofd.

* De Poolse premier zei in een interview met de Canadese televisie dat naast de 14 in Duitsland gemaakte Leopard 2-tanks die aan Oekraïne zijn beloofd, Polen 60 extra tanks naar Oekraïne zal sturen.

* NAVONAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verwees maandag naar andere landen die hun beleid hebben gewijzigd om geen wapens te geven aan landen in conflict na de Russische invasie van Zuid-Korea. leger aangespoord om het draagvlak te vergroten.

Samengesteld door: Simon Cameron-Moore

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 10:49:41
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"