Nachrichten aus Aserbaidschan

Het Japanse JERA verhoogt de winstverwachting voor boekjaar 22/23 voor lagere LNG-aankoopkosten |

TOKI, 30 haard (Reuters) – Dat heeft de grootste elektriciteitsproducent van Japan, JERA, maandag gezegd. 200 miljard nu tegen de schatting van het nettoverlies voor het jaar tot 31 maart 100 miljard yen (769 miljoen dollar) boekte een nettowinst. yen als gevolg van lager dan verwachte brandstofkosten.

Financieel hoofd Tetsuo Yoshida zei tijdens een persconferentie: „We hebben de wereldwijde LNG-markt krap gehouden in de winter, maar het is heet in Europa. weervoorspelling De markt verzwakte als gevolg van de omstandigheden, het volume van onze koopomgeving en Prijs:%s ontwikkeld“.

Beter dan verwachte inkomsten van handelseenheid JERAGM en een sterkere bijdrage van JERA, een van ’s werelds grootste kopers van LNG, die een deel van de onderkoelde brandstof doorverkoopt wanneer de vraag daalt, stimuleerden ook de inkomsten, zei Yoshida.

Volgens Yoshida, de herziene gids van JERA de Verenigde Staten van AmerikaHet is gebaseerd op de aanname dat Freeport LNG, de op een na grootste LNG-exporteur in de VS, pas eind maart brandstof zal kopen.

De fabriek van het LNG-bedrijf werd op 8 juni 2022 stilgelegd na een explosie van een pijpleiding en de herinbedrijfstelling ervan liep vertraging op.

Freeport LNG, dat nog geen toestemming heeft gevraagd om de fabriek opnieuw op te starten, kreeg vorige week toestemming van de federale toezichthouders om de eerste stappen te zetten om de fabriek in Texas opnieuw op te starten.

„We weten niet wanneer de fabriek operationeel zal zijn“, zei Yoshida.

JERA, een joint venture tussen Tokyo Electric Power Company Holdings (9501.T) en Chubu Electric Power Co (9502.T), spande in oktober 110 rechtszaken aan over de Freeport LNG-brand. miljard Yen zei dat het verlies zou worden vergoed. stijgende kosten voor het kopen van alternatieve brandstoffen op de spotmarkt.

In november voorspelde JERA-president Satoshi Onoda dat Freeport medio december gedeeltelijk zou worden hervat en dat de scheepvaart in maart volledig zou zijn hersteld.

Yoshida zei dat ondanks de vertraging bij het herstarten van Freeport, JERA vasthield aan zijn schatting van 110 miljard verloren door de brand, daarbij verwijzend naar de impact van de vertraging als gevolg van lagere LNG-prijzen. een vergoeding Hij zei dat hij hielp om het voor elkaar te krijgen.

($ 1 = 130.0800 yen)

Zoals gemeld door Yuka Obayashi; Onder redactie van Christopher Cushing

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 09:33:29
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"