Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïne doet tijdens oorlog een inval in het huis en het belastingkantoor van de magnaat

KYIV, 1 februari (Reuters) – Oekraïne stroom op woensdag Minister In wat een bondgenoot van Vladimir Zelensky presenteert als een ingrijpend optreden tegen corruptie dat het land zal transformeren, is het huis van een invloedrijke miljardair overvallen.

Oekraïne Europeese Unie Twee dagen voor het hosten van de top, de Belastingdienst en de eerste Minister van Binnenlandse Zaken Het huis van Arsen Avakov werd apart gedrukt en het nieuwe Douane Onderhoud chef aangesteld. Na jaren van chronische corruptie.

Oekraïne De top van vrijdag is van vitaal belang voor de hoop om toe te treden tot het rijke blok, een nog dringender doel na de invasie van Rusland en het ontslag of ontslag van meer dan een dozijn functionarissen vorige week. politiek begon te trillen.

bewakers Oekraïne een van zijn rijkste mannen en ooit een bondgenoot van Zelensky zakenman Ze doorzochten het huis van Ihor Kolomoisky en zeiden dat een aantal mediakanalen mogelijke financiële misdaden aan het onderzoeken waren.

Laatste updatesVerenigd Koninkrijk CategorieVerenigd Koninkrijk Leraren en ambtenaren doen mee aan massastaking met galerij in artikel ‘woensdag maart’GalerijEuropa CategorieFrankrijk werk Ondanks de massale protesten blijft de minister pensioen Zegt dat toenemende leeftijd ‘onbeschrijfelijk’ is, artikel met galerij

Zie nog 2 nieuwsberichten

Oekraïne De veiligheidsdienst (SBU) arresteerde later de olieproducent Ukrnafta en de Ukrtatnafta-olieraffinaderij, gedeeltelijk eigendom van Kolomoysky 1 miljard Hij zei dat hij een complot had ontdekt om meer dan $ 100.000 te verduisteren.

Sociaal Op foto’s die in de media circuleren, is te zien hoe Kolomoisky een joggingbroek draagt ​​en wordt gadegeslagen door ten minste één SBU-officier in een groot houten huis. Reuters kon de authenticiteit van de beelden niet onmiddellijk bevestigen.

Kon geen contact opnemen met Kolomoisky. Heb je er al eerder? live ontkent de overtreding.

David Arakhamia, een senior lid van Zelensky’s Servant of the People-partij, zei: Douane Het is de bedoeling dat de hele leiding van het bureau wordt ontslagen en hoge ambtenaren van het ministerie van Defensie hebben verdachte rapporten gekregen.

“Tijdens oorlog zal het land veranderen”, zei Arakhamia in het berichtenprogramma Telegram. Als iemand niet klaar is voor verandering, dan zal de staat komen om hem te helpen veranderen.”

De overheid achteraf Douane Serhiy Zvyahintsev, vice-president van de dienst, tijdelijk overgeplaatst naar de zijne chef plicht toepassen hij zei dat hij dat zou doen.

ZELENSKY BELOOFT NIEUWE HERVORMINGEN

Oekraïne De langdurige strijd tegen corruptie is van vitaal belang geworden nu Kiev door de invasie van Rusland sterk afhankelijk is geworden van westerse steun en hervormingen om lid te worden van de 27 landen tellende EU.

Zelenski Het is de eerste grote oorlog sinds de rel vorige week over een corruptieschandaal rond een voedselcontract voor het leger. politiek leidde de loting.

Zelenski Meer personeelsbeslissingen zijn klaar op dinsdag en sociaallegaal en politiek Hij zei dat er “nieuwe hervormingen” zouden komen die de realiteit zouden beïnvloeden.

Krijgt anticorruptieticket in 2019 Minister Hij werd gekozen en eind 2021 begon de druk op rijke zakenmensen die bekend staan ​​als “oligarchen”.

De publicatie “Ukrainska Pravda” meldde dat de huiszoeking van Kolomoysky’s eigendom verband hield met het onderzoek naar verduistering van aardolieproducten en niet-betaling van douanerechten.

Verleden Minister van Binnenlandse Zaken Avakov zei op 18 januari Minister van Binnenlandse Zaken Zijn huis werd doorzocht in het kader van het onderzoek naar de helikoptercrash waarbij 14 mensen, onder wie Denis Monastyrski, om het leven kwamen.

Volgens hem hebben onderzoekers onderzoek gedaan naar de aankoop van het Airbus-helikoptermodel dat zes jaar geleden is neergestort, maar “er is niets gevonden dat verband houdt met het onderzoek”.

het rapport van Olena Harmash; Geschreven door Tom Balmforth; Bewerkt door Timothy Heritage

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-01 18:15:39
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"