Nachrichten aus Aserbaidschan

100 jaar gasexport: wat zeggen de prijzen? |

Zuid in Bakoe op 3 februari Gas De 9e ministeriële bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Corridor-adviesraad. Volgens sommige aanwezigen op het evenement is het Zuiden het belangrijkste probleem. Gas Dit is een bespreking van de mogelijkheden van corridorverbreding (CQD).

Dit is waar Azerbeidzjan Minister Ilham Alijev Hij heeft dit onderwerp ook aangeroerd in zijn toespraak: “We werken aan de aanleg van nieuwe wegen en het aantrekken van nieuwe middelen. Nu zien we dat het belangrijker is dan ooit… Vandaag hebben we al TANAP (Trans Anatolian Pipeline) 16 miljard 30 per kubieke meter miljard tot kubieke meter en TAP (Trans Adriatic Pipeline). 10 miljard van kubieke meters 20 We hebben het over verhoging tot miljard kubieke meter.

Minister aandacht Azerbeidzjan gas Het verhoogt zijn export elk jaar: “Onze export is gepland op 19 miljard kubieke meter in 2021, 22,6 miljard kubieke meter in 2022 en 24,5 miljard kubieke meter in 2023.”

“…Ten minste 100 jaar is genoeg”

Hij zei ook “Onze aardgasreserves zijn er in ieder geval voor ons en onze partners. 100 jaar zal genoeg zijn.”

CQD2020Sindsdien werkt het. HIJ Azerbeidzjan transporteert gas naar Europa. Gang vanaf Baku, Georgia Kalkoen, Griekenland en strekt zich uit van Albanië tot Italië. Azerbeidzjan Het gas dat zal worden geproduceerd uit het “Shah Deniz” -veld zal via TANAP en TAP naar de Ionisch-Adriatische pijpleiding worden gestuurd, naar het oosten Europa zal worden gedistribueerd naar andere landen. Het startgedeelte van de corridor is de South Caucasus Pipeline.

in juli vorig jaar Europa Vertegenwoordigers van de vakbonden ondertekenden een memorandum van overeenstemming met Azerbeidzjan over de uitbreiding van de zuidelijke gascorridor. Volgens het memorandum de hoeveelheid gas die in 2027 door Azerbeidzjan naar Europa is getransporteerd 20 miljard kubieke meter. Momenteel bedraagt ​​de transportcapaciteit van TAP 10 miljard kubieke meter per jaar.

15 miljard dollar export in een jaar

Situatie Douane Comité Volgens (DGK), In 2022 werd 14 miljard 989 miljoen 675 duizend dollar aardgas geëxporteerd vanuit Azerbeidzjan. Vorig jaar was er een stijging van de export met 18 procent.

Hoofd van Petroleum Research Center Inspiratie Ploeg Hij vertelde Radio Azadlig: Azerbeidzjan De richtingen waarin het extra gas wordt geleverd, zijn vooraf bepaald: Minister Hij was begin deze week in Boedapest en verklaarde dat Hongarije niet alleen gas gaat afnemen van Azerbeidzjan, maar ook een doorvoerland wordt voor Azerbeidzjaans gas.

Nabucco nieuw leven inblazen

Volgens de herinnering van de deskundige, Minister “We brengen het historische NABUKKO-project nieuw leven in”, zei hij: “Dit project, dat in 2013 als project van de agenda viel, heeft eigenlijk een heel symbolische betekenis. Door voor TAP te kiezen, heeft Azerbeidzjan dit Europese project, dat al 11 jaar op de agenda staat, gearchiveerd.”

NABUKKO gaspijpleiding aardgasbronnen van de Kaspische regio en Centraal-Azië Europa heeft tot doel de markten te bereiken.

“Drie potentiële projecten”

Volgens de deskundige gasgerelateerd Azerbeidzjan Er zijn drie mogelijke projecten: Een gasveld in de diepe laag van het “Azeri-Chirag-Guneshli”-blok. Het kan uiterlijk in 2025 worden ontwikkeld en op de markt worden gebracht. tegen 2028”Absheron-2″ project kan worden gestart. Het derde project is “Hoop” en “schat“Vorig jaar hebben we 1,5 miljard kubieke meter gas uit Umid kunnen winnen, het is de bedoeling om hier in de komende 5 jaar 3 miljard kubieke meter gas uit te halen.”

Benzine verkoopprijs…

I. Şaban benadrukte dat de gemiddelde gasprijs in Europa in 2022 1350 euro bedraagt: “Het gas dat we exporteren naar Georgië en Kalkoen $ 800 gezien. De prijs van gas dat we aan Europa verkopen is 1000 dollar Dit jaar was de prijs 700 dollar Zelfs als we dat doen, verliezen we niet omdat we benzine in 2021 voor $ 300 hebben verkocht.”

Volgens hem zal de toename van de gasexport van Azerbeidzjan naar Europa geen invloed hebben op de gasprijzen in het land.

herinneren

Op 12 februari 2015 vond de eerste ministeriële bijeenkomst plaats in het kader van de Adviesraad Zuidelijke Gascorridor. De laatste vergadering van deze jaarvergadering werd gehouden op 4 februari 2022.

Gasexport na 100 jaar: Prijs:%s wat hij zegt verscheen voor het eerst 24 uur.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"