Nachrichten aus Aserbaidschan

De oorlogstop EU-Oekraïne zal in sommige opzichten teleurstellend zijn en in andere opzichten

KYIV, 3 februari (Reuters) – Europeese Unie Leiders in Kiev op vrijdag Oekraïne President Vladimir Zelenski zal een ontmoeting met Rusland, beloofde nieuwe sancties tegen Rusland, maar Oekraïne Het zal elke hoop op een spoedige toetreding tot de EU vernietigen.

Ursula von der Leyen, hoofd van de uitvoerende commissie van de groep, zal op 24 februari 2022, de eerste verjaardag van de invasie van Rusland in zijn buurland, een symbolische ceremonie houden om haar steun aan Oekraïne te betuigen. reis Hij kwam donderdag met de trein aan in Kiev.

hooggeplaatste leden van de EU Oekraïne een ontmoeting gehad met de regering en Von der Leyen en 27 EU-collega’s Nationaal Leider van leider Charles Michel op vrijdag Zelenski zal onderhandelen met

Zelenski Europeese Unie Het heeft opgeroepen tot meer strafmaatregelen tegen Rusland, maar nieuwe sancties worden voorbereid voor de verjaardag van het blok. Kiev voldoet niet aan de wensen van de overheid.

Laatste UpdatesBedrijfscategorieAmerikaanse F-16 verkoopcongres naar Turkije NAVOHangt af van Europese toestemming, zegt categorie kinderen aangereden door trein in Duitsland, artikel autoriteiten met één dode, galerie

Zie nog 2 nieuwsberichten

“Vandaag… hebben we een zeer belangrijk wederzijds begrip bereikt”, zei Zelensky donderdagavond in een videotoespraak. gezegd. “Alleen samen – sterk Oekraïne en sterk Europeese Unie – we kunnen het leven verdedigen dat we waarderen en door onze toekomstige integratie kunnen we onze mensen de energie en motivatie geven om te vechten, ongeacht obstakels en bedreigingen”.

Hoewel de EU Oekraïne steunt en democratische en economische hervormingen daar steunt, is ze niet bereid een land in oorlog te accepteren en dat duurt sowieso jaren. Het laatste land dat toetrad tot de EU was Kroatië in 2013, tien jaar na de officiële aanvraag. Oekraïne buurland Polen 20tot ik lid werd in 04 20 duurde jaren

Oekraïne vroeg kort na de invasie het lidmaatschap aan en kreeg in juni de officiële status van EU-kandidaat.

De Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten Haard Ze verhoogden hun inzet om Oekraïne van meer wapens te voorzien.

ANTI-CORRUPTIE VEREISTEN

EU-functionarissen zeiden dat de onderhandelingen betrekking hadden op meer wapens en geld voor Oekraïne, evenals een grotere toegang tot de EU-markt voor Oekraïense producten, hulp om te voorzien in de energiebehoeften van Kiev, sancties tegen Rusland en oorlog. Rusland Het beoordelen van de voorsprong en uitbreiding van mobiel zonder roaming in de EU is besproken. Oekraïne wil grondgebied.

De Duitse regering heeft de levering van Leopard 1-tanks uit industriële voorraden aan Oekraïne goedgekeurd en onderhandelt over de terugkeer van 15 Gepard-tanks uit Qatar om daarheen te sturen.

De EU heeft meer anticorruptiemaatregelen geëist van Oekraïne, waar omkoping door de overheid wijdverbreid lijkt te zijn, en zegt dat het in de loop van de tijd geloofwaardige ervaring zou moeten opdoen.

Daartoe heeft Zelensky dit jaar al het onderzoek naar en het ontslag van enkele functionarissen aangekondigd, waarbij hij benadrukte dat het ministerie van Defensie de afgelopen week schoon moet zijn.

Ambtenaren zeiden donderdag dat hoge ambtenaren leger onderzoekt de autoriteiten op twee afzonderlijke verdenkingen van corruptie. Een “criminele groep” wordt verdacht van het verduisteren van overheidsgelden door eieren en andere voedingsmiddelen afzonderlijk tegen hoge prijzen te verkopen aan defensiefunctionarissen, aldus het State Bureau of Investigation. gevangenisstraf klaar.

OOSTELIJK SLAGVELD

De top EU-Oekraïne valt samen met het feit dat Rusland zijn druk op de oostelijke slagvelden en de Oekraïense strijdkrachten in het noordoosten en zuiden opvoert. Oekraïense functionarissen en leger Wat analisten vermijden, is dat de Russen profiteren van hun belangrijkste hulpbron: mankracht.

William Burns, directeur van de Central Intelligence Agency in Washington, zei tijdens een evenement op Georgetown University dat de gebeurtenissen op het slagveld in de komende zes maanden “absoluut beslissend” zullen zijn. Rusland President Vladimir Poetin neemt de onderhandelingen niet serieus.

“We denken dat de sleutel in de komende zes maanden op het slagveld zal liggen”, zei Burns. “Door de arrogantie van Poetin te doorboren, maakt hij duidelijk dat hij niet alleen verdere vooruitgang kan boeken in Oekraïne, maar ook het risico vergroot dat hij elke maand het grondgebied verliest dat hij illegaal bezet vanuit Oekraïne.

In een verklaring van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne op donderdagavond, Rusland In Kramatorsk, in de regio Donetsk, vonden twee aanslagen plaats waarbij woensdag drie mensen om het leven kwamen toen een woongebouw werd geraakt.

“Het resultaat: 13 gebouwen van twee verdiepingen en drie gebouwen van vier verdiepingen kind Er is schade ontstaan ​​aan de polikliniek, school, garage en voertuigen. Er vielen burgerslachtoffers.”

De Oekraïense luchtvaart werd ingezet op vier en één commandopost in gebieden waar Russische troepen geconcentreerd waren. weer In de verklaring stond dat hij de aanslag had gepleegd. Eén drone werd naar verluidt vernietigd.

Reuters kon de berichten op het slagveld niet bevestigen.

Oekraïne en zijn westerse bondgenoten beschuldigen Russische troepen van het plegen van oorlogsmisdaden en het aanvallen van burgers, wat Rusland ontkent.

Poetin Om de veiligheid van Rusland te beschermen “special leger Hij beval wat hij “operatie” noemde. Oekraïne en zijn bondgenoten beschuldigen Moskou ervan oorlog te voeren zonder enige reden om grondgebied te veroveren.

door Reuters rapport; Geschreven door Grant McCool; Onder redactie van Cynthia Osterman

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-03 05:49:21
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"