Nachrichten aus Aserbaidschan

Franse Macron geconfronteerd met derde ronde van pensioenhervormingsstakingen |

PARIJS, 7 februari (Reuters) – Minister Emmanuel Macron en zijn regering op dinsdag wet Nu het wetsvoorstel door het parlement wordt aangenomen, bereidt het zich voor op landelijke stakingen en een derde golf van protesten tegen plannen om de Fransen langer te laten werken voordat ze met pensioen gaan.

Spoordiensten zullen worden verstoord, school lessen annuleren De bevoorrading van raffinaderijen zal worden beïnvloed omdat werknemers in veel industrieën failliet zijn gegaan en vakbonden er bij het publiek op hebben aangedrongen om massaal de straat op te gaan.

De overheid zegt dat de industrie het meest vrijgevig is pensioen Om het budget van een van de systemen zwart te houden, moeten mensen nog twee jaar doorwerken, in de meeste gevallen tot 64 jaar.

De Fransen hebben het grootste aantal OESO-landen. pensioen jaar – uit enquêtes blijkt dat de overgrote meerderheid niet wil opgeven.

Werk Minister Olivier Dussopt Kamerleden in het parlement maandagnamiddag wet toen we het project begonnen te bespreken, “Our pensioen “Ons systeem is structureel kwetsbaar. We treden op voor onze generaties en toekomstige generaties.”

Laatste UpdatesBedrijfCategorieFeestdagen stroomuitval in Frankrijk, geïllustreerd artikelVerenigd KoninkrijkCategorie Verenigd Koninkrijk homepage Prijs:%s Halifax stabiliseert na vier maanden van achteruitgang, volgens geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

De regering zegt dat de hervorming tegen 2030 17 per jaar zal zijn miljard vanaf Euro (18 miljard dollar) zal zeer algemene besparingen mogelijk maken.

Vakbonden en linkse dissidenten zeggen dat het geld elders te vinden is, vooral bij de rijken. macron Nationaal Conservatieve tegenstanders, die de steun nodig hebben van de meerderheid die in de Assemblee werkt, willen voordelen voor jonge arbeiders.

ex-socialist Minister “Hervormingen zullen nooit worden geaccepteerd, tenzij de rijksten doneren”, zei Hollande tegen BFM TV. “Van alle pensioenhervormingen in het verleden hebben zelfs de (conservatieve) Nicolas Sarkozy de hoogste verdieners bijgedragen.”

“Er is niks hier.”

Haard Meer dan een miljoen mensen protesteerden in verschillende steden van Frankrijk tijdens de eerste twee dagen van de stakingsactie die in mei begon. Maart De publieke druk op de regering, die erop stond vast te houden aan haar belangrijkste hervormingsplannen, nam af naarmate ze heviger werd.

in het parlement 20Meer dan 1.000 veranderingen liggen voor de wetgevers, van wie de overgrote meerderheid afkomstig is van de linkse Nupes-alliantie. Wel de hervorming sociaal beveiliging wet Omdat hij bij het project betrokken is, kan de regering het binnen twee weken naar de Eerste Kamer sturen.

Als concessie aan de conservatieven, Premier Elisabeth Borne zal enkele vroege werknemers toestaan ​​om vervroegd met pensioen te gaan aanbod deed – maar de parlementsleden van Les Republicains (LR). aanbod Welke 20Ik ben het er niet mee eens of -21 jong genoeg is.

Aurelien Pradie, de leidende LR-criticus van het huidige voorstel, zei: “Hoe eerder iemand begint te werken, hoe eerder hij stopt met werken. “Hoe moeilijk is het om @Elisabeth_Borne te begrijpen.”

($ 1 = 0,9334 euro)

Rapportage door Elizabeth Pineau en Richard Lough Bewerking door Mark Potter

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-07 11:42:39
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"