Nachrichten aus Aserbaidschan

Rechtbank Florida, Amerikaanse en EU-universiteiten aangevallen door ransomware |

LONDEN/WASHINGTON, 7 februari (Reuters) – Wereldwijde uitbraak van ransomware in Florida Ali rechtbank en Verenigde Staten van Amerika en gehackte servers van een aantal universiteiten in Midden-Europa.

Organisaties behoren tot de meer dan 3.800 slachtoffers van een zich snel verspreidende digitale chantagecampagne die tijdens het weekend duizenden servers in Europa heeft stilgelegd, volgens schattingen van Ransomwhere, een platform dat digitale afpersingspogingen en online losgeld volgt en opsomt. afkomstig van zoekopdrachten op internet.

Ransomware is een van de krachtigste plagen van het internet. Hoewel deze speciale eerbetooncampagne niet ingewikkeld is vanwege de snelheid van verspreiding, Nationaal waarschuwingen ontvangen van cyberwaakhonden.

Ransomwhere noemde de individuele slachtoffers niet, maar Reuters kon een aantal van hen identificeren door te zoeken naar internetprotocoladresgegevens die verband houden met de getroffen servers via veelgebruikte internetscantools zoals Shodan.

Laatste UpdatesVerenigde StatenCategorieState of the Union Speech, bidden Daagt Republikeinen uit over schulden en de economie, video Artikel door VideoUnited StatesCategorie Biden noemt Trust ‘Creator’ politie is verantwoordelijk in de Staat van de Unie, video artikel met

Zie nog 2 nieuwsberichten

De omvang van de eventuele storing in de getroffen organisaties was onduidelijk.

Florida Ali Hofwoordvoerder Paul Flemming vertelde Reuters dat de getroffen infrastructuur Florida was. rechtbank gebruikt om andere elementen van het systeem te besturen en Ali Losgekoppeld van het hoofdnetwerk van de rechtbank.

“Het netwerk en de gegevens van het Hooggerechtshof van Florida zijn veilig”, zei hij, toe te voegen aan de verklaring van de staat. rechtbank De integriteit van de rest van het systeem wordt niet aangetast.

Tientallen universiteiten waarmee Reuters contact heeft opgenomen, zijn onder meer het Georgia Institute of Technology in Atlanta, de Rice University in Houston en universiteiten in Hongarije en Slowakije. onderwijs Bedrijven reageerden niet direct op berichten waarin om commentaar werd gevraagd.

Reuters nam ook contact op met de hackers via het account dat in de losgeldnota’s werd vermeld, maar ontving in ruil daarvoor slechts één betalingsverzoek. Ze hebben geen verdere vragen beantwoord.

Ransomwhere zegt dat er slechts 88.000 cybercriminelen zijn dollar ze persten een bescheiden bedrag af volgens de normen voor losgeld van meerdere miljoenen dollars die routinematig door een of andere hackerbende worden geëist.

Een cyberbeveiligingsexpert zei dat de uitbraak, die vermoedelijk misbruik heeft gemaakt van een twee jaar oude kwetsbaarheid in VMWare Inc (VMW.N)-software, typerend is voor geautomatiseerde aanvallen op servers en databases door hackers gedurende jaren.

VMWare drong er bij klanten op aan om te upgraden naar de nieuwste versies van hun software.

“Dit is niet ongebruikelijk”, zegt Patrice Auffret, oprichter van het Franse internetbedrijf Onyphe. “Het verschil is schaal.”

De zeer zichtbare aard van de epidemie, die eerder deze maand begon, is ook ongebruikelijk. Omdat internetgerichte servers werden getroffen, konden onderzoekers en bewakingsdiensten zoals Ransomwhere of Onyphe gemakkelijk criminelen opsporen.

Digitale veiligheidsfunctionarissen in Italië zeiden maandag dat er geen aanwijzingen waren voor een “aanval door een entiteit zoals een staat of een vijandige staat”.

Finland Nationaal Cyberbeveiligingscentrum informatie Beveiligingsexpert Samuli Kononen voegde eraan toe dat de aanval werd uitgevoerd door een criminele bende, maar dat veel slachtoffers hun gegevens konden herstellen zonder losgeld te betalen.

“Meer ervaren ransomware-teams maken dit soort fouten meestal niet”, zei hij.

rapportage door James Pearson uit Londen en Raphael Sutter uit Washington; Bewerkt door Anna Driver en Bill Berkrot

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-08 14:51:50
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"