Nachrichten aus Aserbaidschan

Huurlingleider Prigozhin zegt dat Rusland weerstand ondervindt bij het kopen van Bakhmut

Februari 10(Reuters) – Het hoofd van de Russische Wagner-huurlingengroep zei vrijdag in een zeldzaam interview: Rusland De strijdkrachten moeten de strategisch belangrijke stad Bakhmut veroveren om hun campagne voort te zetten, maar stuiten op fel verzet van de Oekraïense verdedigers.

Rusland leger In een interview met zijn verslaggever zei Yevgeny Prigozhin: Rusland In zijn bijna een jaar durende campagne moest hij duidelijke doelen stellen: Oekraïne het moet zijn aanwezigheid in het oosten consolideren of vooruitgaan om meer van het land te veroveren.

Moskou viel Oekraïne binnen op 24 februari, acht jaar na de annexatie van het Krim-schiereiland en zijn vertrouwde troepen. Oekraïne ze veroverden grote gebieden in het oosten en bestempelden ze als “volksrepublieken” in de regio’s Donetsk en Lugansk.

Prigozhin, een ondernemer en restaurantexploitant, trok de aandacht met zijn strijd in deze campagne. Hij komt uit Rusland leger kritiek op de leiding en enkele ambtenaren.

Laatste nieuwsCategorie EuropaPoolse president heeft EU-fondsen nodig rechtbank hervorming wet wil herzien concept, artikel met galerij, GalleryEurope-categorie Noord-Ierse vakbondsleden protocolovereenkomst nabij EU, Geweldig Brittannië Als historische selectie geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

De troepen van Wagner speelden een belangrijke rol, vooral vorige maand, bij de verovering van de stad Soledar, buiten Bachmut, die maanden van gevechten en beschietingen had doorstaan ​​en bij beide partijen bekend stond als de “vleeshamer”.

“Bakhmut is nodig zodat onze troepen vrij kunnen bewegen”, zei Prigozhin. gezegd. “Waarom wordt het een vleesmolen genoemd?” Omdat Oekraïne Het leger stuurt steeds meer eenheden.

“Het is waarschijnlijk nog te vroeg om te zeggen dat we in de buurt komen. Er zijn veel uitgangen en verschillende ingangen. Oekraïne zijn troepen zijn goed getraind… en kunnen niet zoals elke grote stad tegen elkaar worden opgepakt. Wij beheren. Erg goed.

Verwijzend naar Bakhmut, dat Moskou tijdens het Sovjettijdperk gebruikte: “We moeten Artyomovsky eerst stilletjes innemen, daarna kunnen we luid en duidelijk zeggen dat we hem hebben meegenomen.”

Naar zijn mening waren de gevechten om de verovering van Soledar na het mislukken van de inname van Bakhmut vergelijkbaar met de zes maanden durende strijd die het Sovjetleger nodig had om Stalingrad veilig te stellen.

Leger Analist Oleh Zhdanov zegt dat de situatie rond Bakhmut waarschijnlijk zal veranderen naarmate Rusland steeds meer troepen naar het leger stuurt. Oekraïne blijft de moeilijkste sector voor de strijdkrachten.

“De regio ten zuiden van Bakhmut is een zeer moeilijke sector”, zei Zhdanov in een online interview. “En de stad zelf blijft op dit moment de hotspot aan het front.”

Ron Popeski rapporteerde; Bewerkt door Willem

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-11 07:54:46
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"