Nachrichten aus Aserbaidschan

Operator waarschuwt voor ‘grote verstoringen’ tijdens vakanties op Duitse luchthavens |

BERLIJN, 15 februari (Reuters) – De zevens van Duitsland weer De stakingen in de haven, gepland voor vrijdag, zullen “grote verstoringen veroorzaken”, de grootste van het land. weer Dat heeft de havenexploitant van Frankfurt woensdag gezegd.

Woensdag gaf de Duitse vakbond het land zeven weer Hij riep de havenarbeiders op tot een 24-uursstaking en zei dat er weinig vooruitgang was geboekt in de collectieve onderhandelingen.

Fraport (FRAG.DE), de exploitant van de luchthaven van Frankfurt, die naar verwachting in 2022 meer dan 48 miljoen passagiers zal vervoeren, zei dat er op vrijdag 17 februari 2023 grote verstoringen in het luchtverkeer zullen zijn.

Als gevolg hiervan zullen alle functies die volledige vluchtoperaties op de luchthaven mogelijk zouden maken, worden opgeschort, wat passagiers aanspoort om die dag weg te blijven van de luchthaven.

Naast Frankfurt zijn de getroffen luchthavens München, Stuttgart, Hamburg, Dortmund, Hannover en Bremen, zei Verdi.

De vakbond kondigde de staking van tevoren aan, zodat passagiers alternatieve opties kunnen vinden, en zei dat de staking naar verwachting met name gevolgen zal hebben voor binnenlandse reizen.

Laatste nieuwsWereldcategorieNAVO-baas: Zweden en Finland belangrijker dan samenzijn, geïllustreerd artikelEuropese categorieItaliaans Berlusconi Bunga Bunga omkoping zaak is beslist, fotobelettering

Zie nog 2 nieuwsberichten

Het vertrek valt ook samen met de start van de 59e Veiligheidsconferentie van München, die honderden afgevaardigden, waaronder verschillende wereldleiders, naar de Beierse hoofdstad bracht.

De vakbond onderhandelt momenteel over drie groepen werknemers: grondwerkers, overheidsfunctionarissen en luchtvaartveiligheidswerkers.

“Er is nog steeds een rampzalig personeelstekort in de grondafhandeling en dat was afgelopen zomer duidelijk voelbaar bij reizigers”, zegt Verdi-bestuurslid Christine Behle in een verklaring.

Katharina Loesche rapport; Geschreven door Miranda Murray en Rachel More; Bewerkt door Kenneth Maxwell en Emelia Sithole-Matarise.

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-15 13:17:05
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"