Nachrichten aus Aserbaidschan

Abu Dhabi’s ADNOC krijgt 4% van de gashandel in handen

DUBAI, 16 februari (Reuters) – Abu Dhabi Nationaal Oliemaatschappij (ADNOC) gas Twee bronnen vertelden donderdag aan Reuters dat het van plan is 4% van zijn bedrijf te verkopen tijdens de beursintroductie.

Staatsoliegigant ADNOC Gas nam de beslissing voorafgaand aan de officiële aankondiging van de verwachte beursgang op vrijdag, volgens een bron die sprak op voorwaarde van anonimiteit aangezien de zaak niet openbaar werd gemaakt. ADNOC weigerde commentaar te geven.

Bronnen vertelden vorige maand aan Reuters dat ADNOC gas minstens 50 voor de baan miljard dollar Volgens schattingen van Reuters worden er ongeveer 2 waarderingen verwacht van de beursgang miljard dollar wordt omgezet in inkomen.

ADNOC is van plan de deal te lanceren in afwachting van een vertraging van de marktactiviteit tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan, die eind maart begint.

bedrijf in november gas verwerkingseenheid en een dochteronderneming voor vloeibaar aardgas (LNG). eenheid aangekondigd dat het was gefuseerd met een beursgenoteerd actief.

Na de geleidelijke stopzetting van de levering na de sancties die aan het land zijn opgelegd in verband met de westerse interventie in Oekraïne Europa Alle energie-invoer van Rusland tegen medio 2024 vervangen ADNOC richt zich steeds meer op de gasmarkt.

Laatste updatesAanbiedingenCategorieBP Verenigde Staten van Amerika1.3 Reiscentra in brandstofdetailhandel miljard koopt per dollar, geïllustreerd artikel Bedrijfscategorie Aandeelhouders stemmen over voorstel om onredelijke CEO-salarissen bij S&P 500-bedrijven te controleren, onderzoeksresultaten, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Volgens Dealogic halen bedrijven in het Midden-Oosten in 2022 ongeveer 21,9 miljard op via een beursgang. dollar Deze heb ik ook verzameld Europa en meer dan de helft van het totaal voor de bredere EMEA-regio, waaronder Afrika.

In de afgelopen twee jaar heeft ADNOC het petrochemische bedrijf Borouge (BOROUGE.AD), fabrikant van kunstmest en zuivere ammoniakproducten Fertiglobe (FERTIGLOBE.AD) en ADNOC Drilling (ADNOCDRILL.AD) op de lijst geplaatst. Het is ook van plan een divisie logistiek en service op te richten.

Zoals gerapporteerd door Hadeel Al Sayegh; Bewerkt door Susan Fenton en Jan Harvey

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-02-16 20:39:08
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"