Nachrichten aus Aserbaidschan

Meer militair materieel inzetten in de Baltische staten |

WARSHAU, 22 februari (Reuters) – De Litouwse president Gitanas Nauseda woensdag Verenigde Staten van Amerika President Biden NAVOHIMARS als extra artillerie of aanvalshelikopter in de Baltische staten leger Hij belde om te zoeken naar plaatsing van apparatuur, zei hij.

Nauseda vertelde verslaggevers dat hij dit verzoek deed vanuit Biden in Warschau. NAVOTijdens de ontmoeting tussen de leiders van de landen aan de oostflank van de Baltische staten, waaronder Litouwen, Estland en Letland.

Dat heeft de president van Litouwen gezegd bidden bleef stil, maar in de Oostzee en andere oostvleugellanden van Nauseda en anderen weer Hij maakte aantekeningen terwijl hij luisterde naar zijn aanbevelingen over de inzet van inbraakpreventiesystemen.

„Ik had het hier over het inzetten van kritische activatoren weer Nauseda omvat bewakingssystemen, aanvalshelikopters, HIMARS-artillerie.

Laatste updatesEuropese categorieEuropese Unie nog steeds niet akkoord over verjaardag van sancties tegen Rusland en verdere gesprekken op donderdag – bronnen, artikel op afbeeldingWereldcategorieRusland Verenigde Staten van AmerikaZegt dat hij zich aan de regels van de nucleaire deal zal houden, zelfs als hij de deal beëindigt, artikel met galerij

Zie nog 2 nieuwsberichten

bidden Een dag na terugkeer van een onaangekondigd bezoek aan Kiev en twee dagen voor de verjaardag van de Russische invasie van Oekraïne, ter ondersteuning van de transatlantische veiligheid leger een ontmoeting gehad met de leiders van de „frontlinie“ van de alliantie.

„Van Biden Kiev en haar aanwezigheid in Warschau aan onze mensen en aan de mensen van Europa. Verenigde Staten van AmerikaDe Estse president Alar Karis geeft een duidelijk signaal af dat hij er nog jaren zal zijn“, aldus een interview.

Een deel van de leidersbijeenkomst op woensdag staat gepland voor juli in Vilnius, de Litouwse hoofdstad. NAVO na de piek Oekraïne Nauseda zei dat de twee de mogelijkheid bespraken om „een paar stappen dichter bij“ het NAVO-lidmaatschap te komen.

Oekraïne in Litouwen ambassadeur lokale BNS nieuws vertelde het bureau Oekraïne President Vladimir Zelenski Hij is van plan de top persoonlijk bij te wonen. Lees verder

De Letse president Egils Levits zei in een interview: „I Minister Eerlijk gezegd hoorde ik een zeer sterke toezegging van Biden om Oekraïne te steunen. Oekraïne Rusland moet de oorlog winnen“.

(Dit verhaal is aangevuld met het woord „apparatuur“ toegevoegd aan de titel)

Het nieuws opgesteld door Andrius Sytas en Gosia Wojtunik; Bewerkt door Kirsten Donovan en Jonathan Oatis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

22-02-2023 22:09:48
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"