Nachrichten aus Aserbaidschan

De wereldwijde energiegerelateerde CO2-emissies bereiken recordniveaus in 2022

LONDEN, 2 maart (Reuters) – De wereldwijde energiegerelateerde kooldioxide-uitstoot heeft vorig jaar een record bereikt, hoewel schonere technologieën zoals zonne-energie en elektrische auto’s de impact van het toegenomen gebruik van kolen en olie helpen beperken, aldus het Internationaal Energieagentschap. (IEA).onderwerp. IEA) zei op donderdag.

Om de doelstellingen te halen om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken en een op hol geslagen klimaatverandering te voorkomen, zeggen wetenschappers dat de komende jaren een ingrijpende vermindering van de uitstoot, voornamelijk door de verbranding van fossiele brandstoffen, nodig zal zijn.

“We zien nog steeds een verhoogde uitstoot van fossiele brandstoffen die de inspanningen van de wereld om de klimaatdoelstellingen te halen belemmeren”, zei Fatih Birol, uitvoerend directeur van het IEA, naast het rapport.

Het rapport van de in Parijs gevestigde waakhond komt weken nadat ook de grote producenten van fossiele brandstoffen Chevron (CVX.N), Exxon Mobil (XOM.N) en Shell (SHEL.L) recordwinsten rapporteerden, en ook BP BP.L roeit. olie en gas terugkeer naar plannen om productie en emissies te verminderen.

Laatste updatesWereldcategorieGreta Thunberg Supporter van Sami protest Hij werd in hechtenis genomen door de Noorse politie. video artikel met video Categorie Milieu Fytoplanktonbloemen groeien al twintig jaar aan de oevers van de wereld artikel met galerij

Zie nog 2 verhalen

Birol, “Internationaal en Nationaal “Fossiele brandstofbedrijven maken recordwinsten en ze moeten hun verantwoordelijkheid nemen”, zei hij.

Uit de analyse van het IEA blijkt dat de wereldwijde uitstoot van energie in 2022 met 0,9% zal toenemen tot een record van 36,8. miljard bereikte tonnen.

Russische agressie tegen Oekraïne en Rusland De uitstoot van koolstofdioxide (CO2) door steenkool steeg vorig jaar met 1,6% doordat veel landen overgingen op meer vervuilende brandstoffen nadat de gastoevoer naar Europa was afgesloten.

In het rapport stond dat de CO2-uitstoot van olie met 2,5% toenam, maar onder het niveau van voor de pandemie bleef.

Bijna de helft van de toename van oliegerelateerde emissies is afkomstig van lage niveaus tijdens de pandemie weer vanwege de toename van het verkeer.

Volgens het IEA is de afname van de productie van kerncentrales buitensporig weer Gebeurtenissen, waaronder hittegolven, hebben geleid tot een toename van energiegerelateerde emissies.

De emissies worden echter gedeeltelijk gecompenseerd door de groei van hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, energie-efficiëntiemaatregelen en elektrische voertuigen. een vergoeding klaar. Die hebben volgens het IEA vorig jaar nog eens 550 miljoen ton extra CO2-uitstoot voorkomen.

Susanna Twidale deed verslag; Bewerkt door Toby Chopra

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-02 10:24:25
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”



Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"