Nachrichten aus Aserbaidschan

doden en gewonden aan beide kanten (bijgewerkt) |

Azerbeidzjan Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Ministerie van Buitenlandse Zaken) is verantwoordelijk voor wat er is gebeurd op de weg Khankendi-Khalfali-Turssu. Armenië kondigde aan dat hij de leider was.

Dat heeft het ministerie vandaag bekendgemaakt uitlegmeer Azerbeidzjan Hij eiste de onmiddellijke terugtrekking van de Armeense strijdkrachten van hun grondgebied:

Azerbeidzjan leuk vinden leger eist de uitvoering van de tripartiete verklaring om provocaties te voorkomen, een einde te maken aan de illegale overbrenging van wapens en munitie, personeel en mijnen vanuit Armenië, en de onmiddellijke terugtrekking van de Armeense strijdkrachten uit het grondgebied van Azerbeidzjan.

“Deze daden, Azerbeidzjan-Armenië “Het bewijst eens te meer dat de implementatie van het grenscontrole-vrijgaveregime noodzakelijk is”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken


Baku Yerevan, niet-herkende “Berg Karabachbeschuldigt Azerbeidzjan

“Op de ochtend van 5 maart is het illegaal om de onverharde weg Khankendi-Khalfali-Turshsu te gebruiken. leger Voertuigen die door Azerbeidzjaanse legereenheden werden vervoerd, werden tegengehouden en probeerden te worden gecontroleerd. Het vuur werd geopend vanaf de andere kant en beide kanten raakten gewond als gevolg van wederzijds vuur. omgekomen Er zijn gewonden.”

informatie uit Azerbeidzjan Ministerie van Defensie Uitstralen.

aldus het ministerie Rusland Het bevel van de vredeshandhavingseenheid werd op de hoogte gebracht van het incident:

“Dat verklaren wij Karabach met de economische zone Armenië zal de enige zijn die beschikbaar is auto pad Het is de weg Hankendi-Lachin. Rusland We herinneren het commando van de vredeseenheid er nogmaals aan dat het op andere routes is. leger en ander doel vervoer is strikt niet toegestaan.

Ministerie van Defensie is van mening dat het evenement opnieuw de oprichting vereist van een corresponderend controlepunt op de Lachin-Khankendi-weg:

“Nogmaals Armenië Azerbeidzjan Karabach het feit dat dit land militaire scheepvaart toepast op de economische zone naar Azerbeidzjan Dit is een beleid van voortdurende agressie en terrorisme. De volledige verantwoordelijkheid van de provocatie ligt bij het Armeense leger.politiek vallen in administratie”

Het ministerie van Defensie gaf geen specifieke informatie over de slachtoffers.

Wat zegt de Armeense kant?

Armeense media meldden het incident door te verwijzen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken van Nagorno-Karabach. Azerbeidzjan vermeende provocatie Te doen.

3 tijdens de operatie. politie arbeider omgekomen “Luitenant-kolonel Armen Babayan, majoor David Danielyan, luitenant-kolonel Ararat Gasparyan omgekomen “Luitenant Hovsepyan David Ashotovich werd in de borst geschoten en ligt momenteel in het medisch centrum.”

Foto: “armenpress.am”

Een korte geschiedenis van het conflict

2020in september Azerbeidzjan en Armenië Er brak een conflict uit tussen de strijdkrachten.

Meer dan 6.000 soldaten van beide kanten kwamen om in het conflict, dat 44 dagen duurde en de Tweede Karabach-oorlog werd genoemd.

Azerbeidzjan herwon de controle over een deel van de regio Nagorno-Karabach en 7 omliggende districten.

Dat jaar 10 Verklaring van november (Azerbeidzjan, Armenië en Rusland ondertekend tussen) in feite stopte het conflict.

Daarna in de Lachin-corridor en Karabach Russische vredestichter geplaatst.

Vóór de tweede oorlog in Karabach, tot het staakt-het-vuren in 1994 Azerbeidzjan De regio Nagorno-Karabach en 7 omliggende districten werden bezet.

Het conflict in Armenië sinds de USSR naar Azerbeidzjan Het begon met landclaims.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"