Nachrichten aus Aserbaidschan

Banen in de schone energiefabriek van Biden kunnen onopgemerkt blijven door Amerikaanse vakbondswerkers |

6 maart (Reuters) – Minister Joe Biden beloofde dat de strijd tegen klimaatverandering miljoenen middenklassebanen met goede lonen zou opleveren voor Amerikanen met vakbondslidmaatschapskaarten.

Maar in de zes maanden sinds de door Biden ondertekende klimaatveranderingswet werd aangenomen, is 50 procent van de binnenlandse productieleningen aangekondigd om de transitie naar schone energie te ondersteunen. miljard De overgrote meerderheid van de investeringen in dollars is gedaan in staten die wetten hebben die het voor arbeiders moeilijker maken om vakbonden op te richten. Reuters-analyse van bedrijfs- en overheidsaankondigingen.

Biden’s Inflation Relief Act (IRA) Verenigde Staten van Amerikavoor bedrijven die componenten voor schone energie produceren belasting omvat leningen en verstrekt hogere leningen aan ontwikkelaars van duurzame energieprojecten als ze lokaal geproduceerde producten gebruiken.

Van de meer dan 50 EV-batterijen, zonnepanelen en andere fabrieken die werden aangekondigd nadat de wet in augustus was aangenomen, bevindt 83% zich in zogenaamde recht-naar-werk-staten, waardoor bedrijven de werknemers niet kunnen verplichten om vakbondscontributie te betalen als voorwaarde . werkgelegenheid, volgens Reuters’ beoordeling van bedrijfsaankondigingen.

Laatste UpdatesStookolieCategorieSpecial: Rusland Ruwe olie werd omgeleid naar de VAE omdat sancties de stromen omleidden. investeerders wachten op Fed-tips, geïllustreerd artikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Deze objecten 43.5 miljard dollar goed voor 88% van het totale bedrag dat bedrijven zeggen te zullen investeren.

Reuters-grafiek

De situatie verkoopt een veelbelovende, koolstofarme visie van Amerika dat banen in schone energie net zo goed zullen zijn als verloren banen in olieraffinaderijen en kolenmijnen. bidden Het is een managementtest. hoge vakbondspercentages en een reputatie voor goede lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wetten op het recht op werk stellen werknemers in staat te werken op door vakbonden vertegenwoordigde werkplekken en onder collectieve onderhandelingen te vallen zonder lid te worden van een vakbond of contributie te betalen.

Er zijn 27 staten die dergelijke wetten hebben. uit deze staten 202020Hij stemde op Donald Trump. Voorstanders zeggen dat de wet het creëren van banen bevordert en het recht van werknemers om zich te verenigen beschermt.

Maar 20 Georgia Tech-onderzoekers die duizenden collectieve arbeidsovereenkomsten gedurende 18 jaar in vijf staten analyseerden20Volgens een onderzoek uit 2010 leiden wetten op het recht op werk tot zowel lagere vakbondspercentages als werk geassocieerd met het recht.

Vorige maand bidden In 2015 bezocht ze een vakbondstrainingscentrum voor recht op werk in Deforest, Wisconsin. Aan de grille hangt een paarse spandoek met de woorden “Strong Unity”. Hij beloofde dat Amerikaanse producten zouden worden geproduceerd door vakbondsarbeiders.

Werk“Nee. Vakbondsmedewerker. Serieus,” zei hij.

Een ambtenaar van het Witte Huis merkte op dat de IRA pas zes maanden van kracht is sinds de wet werd aangenomen, en de investeringen die in die tijd zijn gedaan, maken deel uit van wat uiteindelijk de economische agenda van Biden drijft. Hij voegde eraan toe dat de meeste gecreëerde banen vakbondsbanen zullen zijn.

WERK WIN VOOR

De IRA wordt gezien als een historische overwinning voor arbeidsnormen, aangezien bouwers van energieopwekkende projecten zoals zonne- en windparken bouwvakkers de toepasselijke lonen en wetten moeten betalen. belasting moeten leerlingen inhuren om de volledige waarde van hun leningen te krijgen.

maar hetzelfde Verenigde Staten van AmerikaHet geldt niet voor subsidies aan bedrijven die nieuwe faciliteiten opzetten om van alles te maken, van elektrische cellen tot zonnepanelen.

Bijvoorbeeld 4500 voor auto’s geproduceerd door de vakbond dollar belasting Een voorziening om de lening te creëren werd door de wet aangenomen door de democratische senator Joe Manchin uit West Virginia als onderdeel van een overeenkomst om zijn steun te krijgen. Manchin’s recht op werk staat biedt werk aan 2.000 niet-vakbondsmensen toyota Motor Corp (7203.T) heeft een faciliteit en geluid wet Het was van cruciaal belang dat het wetsvoorstel in de Senaat werd aangenomen.

Twee experts van het project zeiden dat het recht op werk-beleid een van de criteria is die bedrijven in overweging nemen bij het meten waar ze zaken willen doen.

“Er is een perceptie in de C-suite dat dit belangrijk is”, zegt Josh Bays, senior partner bij het in Dallas gevestigde adviesbureau Site Selection Group. “En dus wordt het een factor bij de selectie van locaties.”

Maar ze voegen eraan toe dat andere factoren een grote rol spelen bij hun inzetbeslissingen, waaronder lage energie. Prijs:%stoegang tot snelwegen en havens, en goedkope en betaalbare grond.

De drie grote fabrikanten waarmee Reuters contact heeft opgenomen – toyotaDe Zuid-Koreaanse EV-fabrikant Hyundai Motor Co en zonnepanelenfabrikant Hanwha Qcells lieten zich niet direct uit over de vraag of er rekening werd gehouden met het recht op werk. Ongeveer 11 van de tot nu toe aangekondigde projecten miljard dollars vallen op hen.

Hyundai en Hanwha Qcells zeiden dat ze Georgia kozen voor hun productieprojecten vanwege de toegang van de provincie tot transport, geschoold personeel en de nabijheid van leveranciers.

UNION-ontwikkelingen

Sommige vakbonden zijn bezorgd dat de eerste investeringsgolf plaatsvindt in staten als Georgia en South Carolina, waar het vakbondslidmaatschap van loon- en loontrekkenden respectievelijk 4,4% en 1,7% is.

Volgens het Bureau of Labor Statistics was vorig jaar het landelijk gemiddelde 100,1%, dit is de laagste indicator. Het lidmaatschap van een vakbond bereikte halverwege de jaren vijftig een hoogtepunt met ongeveer een derde van de beroepsbevolking en nam gestaag af onder niet-gouvernementele werkgevers als gevolg van regulering, buitenlandse concurrentie en verbeterde personeelsbeloningen.

“Het is niet de juiste omgeving, maar we kunnen ons nog steeds organiseren”, zei Samantha Smith, algemeen adviseur van de AFL-CIO’s schone energie-activiteiten, in een interview.

Bijna 12 miljard opwekking van schone energie aangekondigd na de goedkeuring van de Georgia IRA, inclusief Hyundai en Hanwha Qcells dollar investeringen aangetrokken.

“Een deel van de vergelijking die zo dwingend is voor deze wedergeboorte van de productiesector in het Zuiden, is het lage vakbondspercentage”, zei Pat Wilson, commissaris van het Georgia Department of Economic Development, in een interview.

Vakbondsfunctionarissen hebben ontdekt dat Amazon-magazijnen, Starbucks-coffeeshops en Appel Ze noemden toegenomen organisatie-inspanningen in plaatsen zoals winkels als bewijs van hun impact.

United Steelworkers zei vorige maand dat ze het recht verdienden om te werken bij Carfair Composites Inc., een divisie van New Flyer Industries die glasvezelcomponenten produceert voor hybride en elektrische werkgelegenheid in Anniston, Alabama, waar 60 werknemers, of 98% van het in aanmerking komende personeelsbestand, zijn werkzaam. . bussen gestemd om lid te worden van de vakbond.

Maar de arbeidersvertegenwoordigers geven toe dat ze zwak zijn en dat het organiseren van inspanningen beter elders kan worden besteed.

Ondernemingsraad Zuidwest politiek Zo stelde CEO Jeremy Hendricks dat het bouwen van een fabriek van Tesla Inc (TSLA.O) in Texas “een grote strijd zou worden”. het anti-vakbondsstandpunt van het bedrijf.

Tesla reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Volgens regeringsdocumenten Haard Tesla heeft een grote uitbreiding aangevraagd voor zijn fabriek in Texas met een totale investering van 775,7 miljoen dollar. Elon Musk, CEO van Tesla, heeft kritiek geuit op de regelgeving en belastingen in Californië en heeft een groot deel van de productieactiviteiten van het bedrijf uit zijn staat verplaatst.

in Liberty, Noord-Carolina toyota$ 2,5 miljard uitbreiding van de Japanse EV-batterijfabriek auto het wordt gebouwd met zowel vakbondsleden als niet-vakbondsarbeiders nadat de fabrikant weigert een arbeidsovereenkomst voor het project te ondertekenen waarin al dit werk aan de vakbonden wordt gegeven. plaatselijke smedenvereniging.

Toyota-woordvoerster Emily Wilemon-Holland zei dat het aan de werknemers is of ze lid willen worden van een vakbond.

De ijzerarbeiders zeiden dat het moeilijk was om te concurreren met de laagbetaalde arbeiders, hoewel ze hoopten te worden aangenomen voor een aantal vaste banen in de fabriek.

“Het is jammer dat we hiervoor moeten vechten”, zegt Dan Segovia, zaakvoerder bij Ironworkers Local 848 in South Carolina.

North Carolina, een staat met het recht om te werken, heeft met 2,8% het op een na laagste vakbondslidmaatschap van alle staten.

Sommige vakbondsafgevaardigden zeiden dat ze de snelgroeiende offshore windindustrie voor zaken aan het bekijken waren.

Bedrijven, waaronder Orsted (ORSTED.CO) uit Denemarken, hebben deals gesloten met vakbonden voor geplande projecten, en de federale overheid heeft de huurbetalingen opgeschort aan aannemers die met vakbonden werken. aanbod moedigde deze overeenkomsten aan.

Productiefaciliteiten voor gigantische offshore windturbines en andere apparatuur zullen naar verwachting hetzelfde doen, en vakbonden richten zich op banen.

“Het is een hardere noot om te kraken”, zei Rick Levy, president van de Texas AFL-CIO, in een interview. “Maar we hebben de notenkraker eruit gehaald.”

Nichola Bruidegom meldde; Bewerkt door Richard Valdmanis en Claudia Parsons

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-06 21:52:27
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"