Nachrichten aus Aserbaidschan

Slowakije wil strijders aan Oekraïne geven

we hebben het over Slowakije leger weer De vloot bestaat uit 11 vliegtuigen waarvan de exploitatie afgelopen zomer is stopgezet.

Slowakije moet een besluit nemen om MiG-29 straaljagers naar Oekraïne te sturen.

Dat maakte de Slowaakse minister van Defensie op 9 maart bekend. jaroslav nad voornoemd.

Het bureau van Reuters schrijft dat de bijeenkomst Slowakije was leger weer De vloot bestaat uit 11 vliegtuigen waarvan de exploitatie afgelopen zomer is stopgezet. Ze zijn niet allemaal operationeel.

Slowaakse minister in dit verband Facebook Op zijn pagina schreef hij:

“Ik denk dat het tijd is om een ​​beslissing te nemen. Er sterven mensen in Oekraïne. We kunnen ze echt helpen. Slowakije is niet de plek om politiek te spelen.”

Europeese Unie Nad, die zijn Poolse tegenhanger ontmoette tijdens een bijeenkomst van ministers van Defensie, zei dat Warschau ook bereid is om MiG-29 gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

Volgens hem kunnen Slowakije en Polen dit evenement samen houden.

Hoewel westerse landen tot nu toe hebben besloten om Oekraïne te voorzien van moderne wapens en zelfs zware tanks, Kiev leger weigerde luchtvaart te leveren.

Eerder kondigde Polen, samen met zijn coalitiegenoten, aan klaar te zijn om straaljagers te leveren aan Oekraïne.

Hoofd administratie van de president van Polen op 9 maart Pavel Schot (Pawel Szrot) zei dat het aantal jagers dat Warschau naar Oekraïne kan sturen minder zal zijn dan de 14 Leopard 2-tanks die aan Oekraïne zijn beloofd:

Het is waar dat het aantal straaljagers dat we kunnen leveren minder zal zijn dan de Leopard-tanks. We kunnen deze vliegtuigen sturen als onderdeel van een bredere internationale coalitie.”

NAVO Landen aan de oostflank van het militaire blok, waaronder Slowakije en Polen, hebben Oekraïne tot nu toe de meeste steun gegeven.

Reuters is in feite de vastberadenheid van Warschau over deze kwestie. Europeese Unie speelde een van de belangrijkste rollen bij het mobiliseren van hun landen om Oekraïne krachtig te steunen.

Minister-president van Slowakije Eduard Hegers vorige maand zei hij als Kiev zijn land is bereid onderhandelingen te beginnen over het sturen van straaljagers naar Oekraïne als het daar formeel om vraagt.

De overgangsregering van Heger blijft aan de macht tot de vervroegde verkiezingen in september.

Nad zei dat hij het parlement zou betrekken bij het debat over de levering van straaljagers aan Oekraïne.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"