Nachrichten aus Aserbaidschan

Na de tussenkomst van Rusland hervatten de Verenigde Staten de dronevluchten boven de Zwarte Zee.

WASHINGTON, 17 maart (Reuters) – Twee Verenigde Staten van Amerika zei de ambtenaar dinsdag op vrijdag Rusland van een gevechtsvliegtuig Verenigde Staten van Amerika Na het neerhalen van het bewakingsapparaat hervatten bewakingsdrones hun vluchten boven het Zwarte Zeegebied.

Ambtenaren zeiden dat het de eerste dronevlucht was sinds het incident van dinsdag. Ambtenaren van het Pentagon hebben deze week herhaaldelijk benadrukt dat het incident Washington er niet van zal weerhouden dergelijke missies uit te voeren.

dinsdag weer Verenigde Staten van AmerikaDe MQ-9-drone neerschieten Oekraïne eerste directe VS-Rusland De toch al gespannen betrekkingen tussen Washington en Moskou verslechterden verder naarmate het incident en beide landen openlijk de schuld toegaven.

Rusland Onbemande VS van twee Su-24 straaljagers vliegtuig Hij ontkende beschuldigingen dat hij roekeloos had rondgezworven en gaf in plaats daarvan de schuld aan het „scherpe manoeuvreren“ van de drone voor de crash.

Maar op donderdag bracht het Pentagon een afbeelding uit waarop te zien is hoe een Russische Su-27 straaljager te dicht bij de drone komt en brandstof opzuigt. video gepubliceerd.

Het volgt ook een andere close-up Russische manoeuvre, waarbij het Pentagon een Russisch vliegtuig in botsing brengt met een drone. video bleek dat de tape verdwenen was.

VideoHet eindigt met beelden van de beschadigde propeller van de drone, die volgens het Pentagon het vliegtuig onbruikbaar maakte en ervoor zorgde dat het in diep water viel.

Het incident in internationale wateren herinnerde aan het risico van een directe confrontatie tussen de VS en Rusland over Oekraïne, dat Moskou meer dan een jaar geleden bezette en ondersteund werd door de inlichtingendiensten en wapens van zijn westerse bondgenoten.

door Phil Stewart, onder redactie van Matthew Lewis in Washington

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-18 08:30:30
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"