Nachrichten aus Aserbaidschan

Beide partijen lijden zware verliezen in Bachmut |

Einde 24 uur tijdens Oekraïne troepen blokkeerden Russische aanvallen op Bakhmut. In de strijd om deze verwoeste stad in de oostelijke regio Donetsk lijden beide partijen zware verliezen.

Maart 20binnen Europeese Unie De ministers van de (EU) streven ernaar Oekraïne belangrijke munitie te leveren miljard euro (2,13) miljard dollar) zal het plan bespreken.

Rusland troepen voerden de afgelopen dag 69 aanvallen uit in Bakhmut en zijn verwanten in Avdiyevka, Lyman, Maryinka en Shakhtarsk. Informatie Oekraïne Dat meldt de Generale Staf van de Strijdkrachten in haar dagrapport.

In de regio’s Donetsk en Zaporozhye liggen nederzettingen onder vuur, vallen er slachtoffers onder de burgerbevolking en is de infrastructuur beschadigd.

Bij controleposten in het door Moskou gecontroleerde gebied van de provincie Zuid-Kherson Rusland dwingt burgers Rusland hem dwingen een paspoort aan te nemen, dreigen met geweld en gevangenisstraf. dit ook Oekraïne zegt het leger.

Westelijk deel van de provincie Kherson, inclusief de stad Kherson, door Oekraïense troepen in november vrij De Russen trokken zich terug langs de rivier de Dnjepr.

EU-ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie voor maart 202 naar Oekraïne bijeenkomst in Brussel miljard Ze zullen plannen bespreken om een ​​kanonskogel ter waarde van EUR te leveren. hoofd van het buitenlands beleid van de EU Joseph Borel (Josep Borrell) sprak de hoop uit dat er aan het einde van de vergadering een akkoord zal worden bereikt.

“Ik hoop dat de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie vandaag de laatste hand leggen aan de overeenkomst over het sturen van munitie naar Oekraïne”, – Borrell vertelde verslaggevers voor de vergadering.

Oekraïne Minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Kuleba Hij zal de vergadering via een videoverbinding vanuit Kiev bijwonen en de ministers informeren over de situatie aan het front.

Kiev Hij stelt dat Rusland zo’n 350.000 raketten per maand nodig heeft om zijn oostelijk offensief af te slaan en zich voor te bereiden op een tegenaanval dit voorjaar.

Sinds Rusland in februari vorig jaar een niet-uitgelokte aanval op Oekraïne lanceerde, hebben EU-leden Kiev 13 miljard dollar gegeven. leger ze hielpen.

Ministers van Buitenlandse Zaken van het Oekraïense kinderblok naar Rusland verplicht Ze zullen ook de verantwoordelijkheid van Moskou voor deportatie bespreken en maatregelen om de export vanuit Oekraïne te vergemakkelijken.

Internationaal in Den Haag een misdaad Proces tegen de president van Rusland op 17 maart vladimir Poetin Naar Rusland voor Oekraïense kinderen verplicht voor zijn rol bij het verzenden gevangenisstraf gaf de opdracht. Rechtbank Rusland kind De mensenrechtenombudsman vaardigde ook een arrestatiebevel uit tegen Maria Lvova-Belova.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"