Nachrichten aus Aserbaidschan

Het Noorse Okea koopt belang in olieveld Statfjord van Equinor

OSLO, 20 Maart (Reuters) – De onafhankelijke olie- en oliemaatschappij van Noorwegen gas producent Okea (OKEA.OL) zei maandag dat het heeft ingestemd om 28% van de Noorse Statfjord-productielicentie van Equinor (EQNR.OL) te kopen voor een startprijs van $ 220. miljoen.

“Bovendien omvat de overeenkomst olie en gas Het omvat voorwaardelijke betalingsvoorwaarden geldig voor 2023-25 ​​​​voor bepaalde prijslimieten.

De deal zal de totale productie van Okea verhogen tot 13.000-15.000 vaten olie-equivalent per dag in 2023 en 16.000 vaten in 2024. 20Hij zei dat hij de totale productie volgend jaar zou verhogen tot meer dan 40.000 vaten, met een toename van 0,000 vaten.

Het bedrijf zei dat er geen nieuwe financiering nodig zou zijn voor de transactie.

Het door de staat gecontroleerde Equinor zei in een aparte verklaring dat de deal deel uitmaakt van het optimaliseren van zijn portfolio en het Statfjord-veld zal blijven exploiteren met een belang van 54,7%.

Reporting Terje Solsvik Anna Ringstrom bewerken

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-20 11:08:19
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"