Nachrichten aus Aserbaidschan

Italië bereidt een nieuw pakket van $ 5,5 miljard voor om hoge energiekosten te compenseren |

Samenvatting Het nieuwe pakket wordt op 28 maart aangekondigd. De Schatkist is van plan dit te financieren uit besparingen uit het vorige programma. De overheid hielp ook door de economische groei te verbeteren. Gezinnen met een laag inkomen zullen hiervan profiteren

ROME, 23 maart (Reuters) – Italiaanse regeringsfunctionarissen zeiden donderdag dat ze een budget van ongeveer 5 miljoen euro zullen toewijzen om bedrijven en huishoudens te helpen omgaan met de hoge energierekeningen die ze volgende week willen aankondigen. miljard euro (5,5 miljard dollar) bereidt een nieuw pakket maatregelen voor.

Premier De rechtse regering onder leiding van Giorgia Meloni kondigde in het eerste kwartaal van dit jaar aan dat 21 van de begrotingen voor 2023 gebruikt zouden moeten worden om de impact van energiekosten op de op twee na grootste economie van de eurozone te verzachten. miljard meer dan euro bron van geld Links.

Minister van Economie Giancarlo Giorgetti vertelde het parlement dat Rome deze maatregelen nu wil uitbreiden en herzien.

Ambtenaren zeiden ook dat Rome een vuurkracht heeft van 4,9 miljard euro, waarbij een deel van de initiële financiering wordt gebruikt die nog moet worden besteed om het plan te financieren.

De hoger dan verwachte groei van het bruto binnenlands product (bbp) in 2023 zal nu naar verwachting bijna 1% bedragen, boven de doelstelling van 0,6% die de Schatkist in november heeft vastgesteld, en belasting zal de inkomsten verhogen en het programma helpen financieren.

“Groeidoelen die de regering in november heeft gesteld, kunnen worden gehaald of overtroffen”, zei Giorgetti. gezegd.

De minister zei dat de regering van plan is de huidige bonus tot juni te verlengen om de energierekening van huishoudens met een laag inkomen te verlagen.

De maatregel komt ten goede aan mensen met een jaarinkomen van minder dan 15.000 euro, berekend volgens de Isee-indicator, die wordt gebruikt om de economische situatie van alleenstaande werknemers en gezinnen te beoordelen.

Om bovendien de energiekosten van Romeinse bedrijven te verlagen, belasting Het is voornemens zijn concessie te wijzigen en wil die alleen verkrijgen als de prijs van methaan een bepaalde drempel overschrijdt die nog niet is bepaald.

Giorgetti, stookkosten een vergoeding Vanaf oktober gaat weer een te nemen maatregel in.

De Nederlandse TTF-hub kende een sterke schommeling van circa € 41 per megawattuur (MWh), tegen € 73 begin 2023. gas Prijs:%s is gedaald in de afgelopen maanden.

Ministerie van Economie april Het moet zijn groeiprognoses en doelstellingen voor de overheidsfinanciën actualiseren in het Economisch en Financieel Document (DEF).

($ 1 = 0,9170 euro)

Onder redactie van Keith Weir

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-24 02:52:53
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"