Nachrichten aus Aserbaidschan

Landelijke protesten in Frankrijk nadat Macron de pensioenwet verdubbelt |

PARIJS, 23 maart (Reuters) – Minister Emmanuel Macron is enorm impopulair ondanks de groeiende woede in het hele land pensioen Op donderdag, nadat hij had beloofd zijn hervorming voort te zetten In Frankrijk Honderdduizenden mensen bereiden zich voor om te staken en te demonstreren.

Pensioen Protesteert tegen de wet die de leeftijd met twee jaar verhoogt naar 64 jaar Haard verzamelde grote menigten op de bijeenkomsten georganiseerd door de vakbonden.

Vakbonden zeiden dat de negende dag van landelijke actie donderdag grote menigten zal trekken tegen wat zij beschrijven als Macron’s “schuld” en “leugens”.

Macron reageerde woensdag boos, nadat hij oproepen van vakbonden en oppositiepartijen had afgewezen om gehoor te geven aan de groeiende publieke woede.

“Het beste antwoord dat we de president kunnen geven, is dat miljoenen mensen in staking zijn en op straat zijn”, zegt Philippe Martinez, voorzitter van de radicale CGT-vakbond.

Tijdens de vakantie op donderdag wordt het treinverkeer ernstig verstoord. weer Ook havens zullen worden getroffen, leraren van veel beroepen zullen werkloos worden, stakingen zullen doorgaan op oliebases en onder aaseters.

De meeste protesten zijn vreedzaam, maar de regering vorige week wet De woede groeide nadat het wetsvoorstel zonder stemming door het parlement was aangenomen.

De afgelopen zeven nachten waren er spontane demonstraties waarbij vuilnisbakken in brand werden gestoken en botsingen met de politie in Parijs en andere steden.

Tijdens zijn toespraak op woensdag zei Macron dat de nieuwe wet noodzakelijk is en later dit jaar van kracht zal worden.

HIJ pensioen Hij verwierp de oproepen van de hervormingsgezinde premier om het aftreden van Elisabeth Borne en probeerde de bladzijde om te slaan. parlement belast met het uitbreiden van zijn meerderheid en het herstellen van de betrekkingen met de vakbonden.

“Hij heeft nog meer explosieven geplaatst in een toch al brandende hel”, zei Olivier Faure, hoofd van de Socialistische Partij.

Einde protest De golf is de grootste uitdaging voor het bewind van de president sinds de opstand van de ‘gele hesjes’ vier jaar geleden. Uit peilingen blijkt dat de overgrote meerderheid van de Fransen tegen de pensioenwet is en tegen het besluit van de regering om het wetsvoorstel zonder stemming door het parlement te laten gaan.

John Irish meldde; Onder redactie van David Gregorio

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

23-03-2023 / 09:22:39
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”



Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"