Nachrichten aus Aserbaidschan

Schrijver ter herdenking van een student, slachtoffer van het Sovjetregime, van de universiteit gestuurd

Een activist van Mari Ushem (Union of Mari People), een universiteit in Mari El Republic, Rusland Victor NovogorskiNiet inclusief. Dit komt omdat hij in 1937 werd geëxecuteerd door het regime van Joseph Stalin, de grondlegger van de Mari-volksliteratuur. Sergei Chavainwoonden de herdenking bij.

Novogorsky VK op 22 maart sociaal Hij schreef op zijn netwerk dat de Mari State University, gelegen in de hoofdstad van de republiek, Yoshkar-Ola, haar beslissing uitlegde met “zwakte van studentenindicatoren”.

Novogorski zei dat hij heel goed aan de universiteit had gestudeerd en zei: onderwijs stelt dat zijn studievoortgang ook wordt weerspiegeld in het schoolregister.

Hij is lid van de Mari Ushem-organisatie van Rusland. Ali Onderwijs Ministerie, Marie Elin onderwijs Hij stuurde ook een officiële brief naar zijn ambtenaren. In de brief vraagt ​​de instelling hen om in te grijpen en het besluit van hun universiteit om de student van school te sturen te heroverwegen.

“We zijn er zeker van dat de sociale activiteiten van Viktor Novogorski, sociaal Hij werd ontslagen vanwege zijn verklaringen op netwerkaccounts. Noch in zijn geschriften, noch in zijn uitspraken over Rusland een misdaad en er is iets in strijd met de normen van het Wetboek van Administratieve Overtredingen. – geschreven in de brief en van de Universiteit Het besluit om Novogorski uit te zetten moet onmiddellijk worden teruggedraaid.

In november vorig jaar heeft een andere activist dan Novogorsky en Mari – Kirlya Lijin ter herdenking van Chavain en het zetten van bloemen op zijn buste in Yoshkar-Ola, politiek bezocht het monument voor de slachtoffers van onderdrukking en stond een uur voor het standbeeld van Chavain.

In de afgelopen jaren hebben activisten van de Mari Ushem-organisatie geklaagd dat de autoriteiten proberen het behoud van de oude religie, cultuur en Fins-Oeral-taal van het Mari-volk te beperken.

Sinds 2017 zijn de taalspanningen in de grote etnisch bevolkte provincies van Rusland toegenomen. Wanneer Minister vladimir Poetin Hij zei dat kinderen in die provincies niet gedwongen kunnen worden om talen te leren die niet hun moedertaal zijn. Minister rechercheurs belast met het opsporen van dergelijke gevallen.

Dan de autoriteiten in de regio’s verplicht etnische taallessen annuleren dat deden ze.

Dit heeft tot onvrede geleid in etnische republieken en regio’s waar lokale talen, samen met Russisch, een officiële status hebben.

Ongeveer 52 procent van de 700.000 inwoners van de Mari El Republiek, gelegen in het Federaal District Wolga, zijn etnische Mari. Hun religie is gebaseerd op de aanbidding van natuurkrachten.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"