Nachrichten aus Aserbaidschan

Frankrijk kijkt naar AI-aangedreven surveillance om de Olympische Spelen veilig te stellen |

PARIJS, 23 maart (Reuters) – Donderdag Frankrijk Nationaal Het parlement keurde het gebruik van videobewaking met kunstmatige intelligentie (AI) tijdens de Olympische Spelen van Parijs in 2024 goed en negeerde waarschuwingen van burgerrechtengroepen dat de technologie de burgerlijke vrijheden bedreigt.

De regering zegt dat algoritmische videobewaking „vooraf bepaalde gebeurtenissen“, abnormaal gedrag en menigtegroei kan detecteren en volgende zomer van start gaat. Frankrijk om de veiligheid te helpen waarborgen van de miljoenen toeristen die naar verwachting de hoofdstad zullen overspoelen.

De grootste wetgevende hindernissen werden weggenomen door positieve voorlopige stemmen in de Senaat en het Huis, ondanks dat het het hoogste constitutionele hof was. protest Het kan gedaan worden.

Indien officieel aanvaard, Frankrijk Europa Het zal het eerste land in de Unie zijn dat toezicht op basis van kunstmatige intelligentie legaliseert. Vorige week zei een groep van enkele tientallen Europese wetgevers dat dit een verontrustend precedent zou scheppen voor surveillance.

Minister Stephane Mazars, parlementslid voor het Renaissance-feest van Emmanuel Macron, rechtvaardigde de technologie en zei: „Frankrijk zal de grootste veiligheidsuitdaging in zijn geschiedenis moeten overwinnen voor de hele wereld.“

Het plan om AI-surveillance te implementeren stuitte op sterke tegenstand van rechtengroepen zoals Amnesty International en digitale rechtengroepen. Ze stellen dat technologie de burgerlijke vrijheden bedreigt en een gevaarlijke streep in het zand trekt.

De tekst werd aanvaard met een meerderheid van 17 tegen 59 in de 577 leden tellende vergadering.

In Frankrijk discussies Europa Het kwam toen de Unie debatteerde over de AI-wet, de historische EU-wetgeving die het gebruik van AI in Europa gedurende meer dan twee jaar regelt.

Naast het gebruik van AI door bedrijven zal de EU-wetgeving ook betrekking hebben op AI die wordt gebruikt in de publieke sector en rechtshandhaving.

De Franse privacywaakhond CNIL, de Franse overheid, op voorwaarde dat er geen biometrische gegevens worden verwerkt wet ondersteunt het project. Wet Privacy-experts zijn sceptisch, hoewel de voorstanders van het project zeggen van wel.

„Je kunt twee dingen doen: een object detecteren of menselijk gedrag analyseren – de tweede is biometrische gegevens verwerken“, zegt Daniel Leufer, beleidsadviseur van de digitale rechtengroep Access Now, die pleit voor een verbod op het verzamelen van biometrische gegevens in openbare ruimtes. Plaatsen in de AI-wetgeving van de EU.

parlement Voorzitter van de Juridische Commissie rechter van de partij hulpsheriff Sacha Houlie vertelde het lagerhuis dat kunstmatige intelligentie de aanslag in Nice in 2016 zou kunnen helpen voorkomen, wanneer de bewegingen van een vrachtwagen die vroeger door menigten reed, twijfelachtig zijn. Hij zei dat de technologie ook zou kunnen helpen chaos bij de Champions League-finale in Parijs vorig jaar te voorkomen.

Nu zowel de Senaat als het Huis wet keurde de projecttekst goed. De paritaire huiscommissie zal proberen overeenstemming te bereiken over eventuele verschillen in de tekst die ze tijdens de bespreking zijn overeengekomen.

Leufer van Access Now zette vraagtekens bij het nut van kunstmatige intelligentie bij het detecteren van aanvallers vanwege de complexiteit van het trainen van algoritmen voor zeldzame gebeurtenissen.

„AI is niet goed in dit soort dingen (omdat) je op technisch niveau veel voorbeelden van een machine moet geven“, zei hij.

Layley Foroudy rapporteerde; Bewerkt door Richard Lough en Richard Chang

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-24 07:32:03
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"