Nachrichten aus Aserbaidschan

Britse minister van Binnenlandse Zaken Braverman zegt dat Rwanda veilig is voor immigranten – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

LONDEN, 2 april (Reuters) – De Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman zei dat ze ervan overtuigd was dat Rwanda een veilig land is om illegale immigranten naar het VK op te vangen, maar weigerde om deadlines te stellen voor de eerste deportaties naar het land.

De Britse regering hoopt duizenden migranten naar een Oost-Afrikaans land te sturen, meer dan 4.000 mijl verderop, als onderdeel van een deal van £ 120 miljoen ($ 148 miljoen) om te voorkomen dat asielzoekers vanuit Frankrijk het Engelse Kanaal oversteken in kleine boten.

Het plan werd aangekondigd in april 2022, maar de eerste deportatievlucht werd geblokkeerd door de beslissing van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het Hooggerechtshof van Londen oordeelde in december dat het plan legaal was, maar tegenstanders proberen in beroep te gaan tegen de beslissing.

Het VK onthulde vorige maand details van een nieuwe wet die asielzoekers verbiedt om het Engelse Kanaal in kleine boten over te steken.

Sommige liefdadigheidsinstellingen zeggen dat de voorgestelde wet onpraktisch is en de inspanningen van duizenden echte vluchtelingen zou kunnen criminaliseren.

BBC-verslaggever Laura Kuenssberg vroeg Braverman naar een gewelddadig protest in een Rwandees kamp in 2018 over rantsoenen, waarbij volgens de Rwandese politie minstens vijf vluchtelingen om het leven kwamen.

Braverman zei dat hij niet bekend was met het incident, maar zei dat hoewel Rwanda een veilig land is, hij zich op “sterke grond” bevindt en dat het de juiste oplossing is voor het kleine bootprobleem in het VK.

“We kijken naar 2023 en verder”, zei hij zondag. “Het Hooggerechtshof, samengesteld uit zeer gespecialiseerde rechters, heeft de details van onze overeenkomst met Rwanda herzien en vastgesteld dat Rwanda een veilig land is en dat onze overeenkomsten legaal zijn.”

Braverman, die vorige maand Rwanda bezocht, gaf geen datum voor de eerste vlucht.

“We moeten realistisch zijn”, zei hij tegen Sky News. “We hebben eind vorig jaar een zeer sterke overwinning behaald in het Rwandese Hooggerechtshof. Nu hebben we de wetgeving. We willen zo snel mogelijk handelen om mensen van het VK naar Rwanda te verplaatsen.”

($ 1 = £ 0,8108)

Zoals gemeld door Paul Sandle; Onder redactie van Hugh Lawson

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-02 15:47:55
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"