Nachrichten aus Aserbaidschan

Micron zegt dat operaties in China normaal zijn na herziening door de overheid – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

3 april (Reuters) – Micron Technology Inc (MU.O) zei maandag dat de bedrijfsvoering in China normaal is, aangezien het meewerkt aan een cyberbeveiligingsonderzoek naar de producten van de Chinese overheid.

“Micron’s productsourcing, engineering, productie, verkoop en andere functies werken normaal”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Vorige week zei de Chinese Cyberspace Administration dat het een veiligheidsbeoordeling zou uitvoeren van de producten van Micron die in het land worden verkocht.

De stap komt te midden van een zich verdiepend geschil tussen de VS en China over chiptechnologie en bedrijven die in het kruisvuur verwikkeld zijn. Micron is de enige in de VS gevestigde speler op de wereldwijde markt voor geheugenchips en bouwt een nieuwe fabriek van $ 15 miljard in de staat New York.

Chinese bedrijven proberen ook de geheugenmarkt te betreden, maar de VS hebben vorig jaar de export van gereedschappen voor het maken van chips naar het land beperkt. In december voegden Amerikaanse functionarissen YMTC, de toonaangevende fabrikant van opslagchips in China, toe aan de lijst met handelsbeperkingen.

Zoals gerapporteerd door Stephen Nellis; Bewerkt door Sandra Maler en Christopher Cushing

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-04 09:35:26
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"