Nachrichten aus Aserbaidschan

OpenAI lost het verbod op ChatGPT in Italië op – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

ROME/STOCKHOLM, 6 april (Reuters) – De gegevensbeschermingsfunctionarissen van het land zeiden dat ze van plan zijn donderdag maatregelen voor te leggen aan de Italiaanse autoriteiten om de zorgen weg te nemen die OpenAI ertoe brachten vorige week de Italiaanse ChatGPT-chatbot te verbieden.

Het Italiaanse bureau dat bekend staat als Garante beschuldigde door Microsoft Corp (MSFT.O) gesteunde OpenAI ervan de leeftijd van ChatGPT-gebruikers niet te verifiëren en “geen enkele wettelijke basis te hebben om de massale verzameling en opslag van persoonlijke gegevens te rechtvaardigen”. Train je chatbot.

OpenAI reageerde door de toegang voor Italiaanse gebruikers op te schorten.

Het bureau had niet tot doel de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie te belemmeren, maar herhaalde het belang van het respecteren van regels voor de bescherming van persoonsgegevens van Italiaanse en Europese burgers.

In een videoconferentie eind woensdag beloofde OpenAI transparanter te zijn over hoe het gebruikersgegevens verwerkt en de leeftijd van gebruikers verifieert.

OpenAI CEO Sam Altman was een van de deelnemers.

Het bedrijf zei dat het een document zal sturen met betrekking tot zijn maatregelen als antwoord op de verzoeken van Garante.

Het gegevenslichaam zei dat het suggesties van OpenAI zal evalueren.

Het Italiaanse verbod heeft de interesse gewekt van andere privacytoezichthouders in Europa, die onderzoeken of er hardere maatregelen nodig zijn om chatbots te dwarsbomen en of dergelijke inspanningen moeten worden gecoördineerd.

In februari verbood Garante het kunstmatige-intelligentie-chatbotbedrijf Replika om de persoonlijke gegevens van Italiaanse gebruikers te gebruiken, daarbij verwijzend naar een risico voor minderjarigen en emotioneel kwetsbare mensen.

rapportage door Supantha Mukherjee uit Stockholm en Elvira Pollina uit Milaan; Geschreven door Keith Weir; Bewerkt door Alvise Armellini en Jason Neely

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-06 14:04:23
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"