Nachrichten aus Aserbaidschan

Wit-Russische leider zegt garanties te willen dat hij zijn land zal verdedigen als Rusland wordt aangevallen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

MOSKOU, 10 april (Reuters) – De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko vertelde maandag aan de Russische minister van Defensie dat hij de verzekering wilde dat hij zijn land zou verdedigen als Moskou zou worden aangevallen.

Volgens het rapport van BelTA zei Loekasjenko deze woorden tegen de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu tijdens een bijeenkomst in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland.

Loekasjenko merkte op dat hij deze kwestie eerder met de Russische president Vladimir Poetin had besproken en dat dergelijke veiligheidsgaranties volgens hem noodzakelijk en met hem geformaliseerd zijn.

“Over het algemeen werd tijdens de onderhandelingen (met Poetin) gezegd dat in het geval van een aanval op Wit-Rusland, de Russische Federatie Wit-Rusland als haar grondgebied zal beschermen. Dat is de veiligheid (garantie) die we nodig hebben”, citeert Loekasjenko. gezegde.

Wit-Rusland, dat momenteel een contingent Russische troepen herbergt, bood Moskou hulp aan tijdens wat Rusland een “speciale militaire operatie” in Oekraïne noemt.

In de begindagen van de oorlog stond Minsk Moskou toe zijn grondgebied te gebruiken voor een uiteindelijk mislukte aanval op de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Sinds eind vorig jaar hebben een reeks militaire oefeningen en bezoeken van Russische topambtenaren geleid tot speculaties dat Wit-Rusland formeel zou kunnen deelnemen aan een nieuw offensief tegen Oekraïne.

Loekasjenko heeft dergelijke bedoelingen herhaaldelijk ontkend, maar zei dat Wit-Rusland zou reageren op elke inmenging op zijn grondgebied of pogingen om onrust uit te lokken.

Reuters rapport; Bewerkt door Andrew Osborn

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-10 16:14:06
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"