Nachrichten aus Aserbaidschan

Rishi Sunak onderzoekt de interesse van zijn vrouw in een Britse kinderopvangorganisatie – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

LONDEN, 17 april (Reuters) – De Britse premier Rishi Sunak wordt onderzocht door de normwaakhond van het parlement over de vraag of zijn vrouw haar belang in een kinderopvangbedrijf dat profiteerde van een nieuw overheidsbeleid, verkeerd heeft voorgesteld.

De Standards Commissioner van het Parlement startte op 13 april een onderzoek naar de “uiting van belangstelling”, volgens een lijst met openstaande onderzoeken op haar website maandag.

Oppositiepartijen hebben vraagtekens gezet bij berichten in de media dat de vrouw van Sunak, Akshata Murthy, aandeelhouder is van een bedrijf dat is gereserveerd om te profiteren van steun voor de kinderopvangsector die in de begroting van maart was aangekondigd.

Een woordvoerder van Sunak bevestigde dat het onderzoek gaat over het kinderopvangbedrijf en voegde eraan toe: “We zijn verheugd de commissaris te helpen om uit te leggen hoe dit op transparante wijze is aangekondigd als een zaak van zorg van het ministerie.”

Het onderzoek is beschamend voor Sunak, die in oktober aantrad en heeft beloofd een eerlijke regering “op alle niveaus” te leiden terwijl zijn partij probeert zijn fortuin nieuw leven in te blazen in de aanloop naar de algemene verkiezingen van volgend jaar.

Altar en Murthy zijn de rijkste inwoners van Downing Street 10. Murthy is de dochter van een van de oprichters van de Indiase IT-gigant Infosys en bezit ongeveer 0,9% van het bedrijf, dat volgens de aandelenkoers van maandag wordt gewaardeerd op ongeveer $600 miljoen.

Hoewel Altar minister van Financiën was vanwege Murthy’s belastingstatus van “niet-ingezetene”, kreeg hij te maken met dubbele kritiek en publieke woede, aangezien dit betekende dat hij in Groot-Brittannië geen belasting betaalde over zijn buitenlandse inkomsten. Hij deed later afstand van zijn status en zei dat hij Britse belasting zou betalen over zijn wereldinkomen.

De commissaris, die geen details van het onderzoek heeft bekendgemaakt, is verantwoordelijk voor de gedragscode van het Lagerhuis en onderzoekt vermeende schendingen.

Volgens de gedragscode moeten Kamerleden hun financiële belangen bekendmaken die van invloed kunnen zijn op hun werk in het parlement.

Als uit het onderzoek blijkt dat hij een misdrijf heeft begaan, kan de commissaris Sunak vragen zijn excuses aan te bieden en maatregelen te nemen om toekomstige fouten te voorkomen, of hem doorverwijzen naar een commissie die bevoegd is hem uit het parlement te zetten.

Angela Rayner, plaatsvervangend leider van de oppositiepartij Labour, zei dat Sunak vóór de lokale verkiezingen van volgende maand een bijgewerkte lijst van ministeriebelangen zou moeten publiceren. goed ontsnappen.” . controle over hun zaken”.

Het nieuws opgesteld door Kylie MacLellan en Alistair Smout; Bewerkt door William James

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-17 18:24:26
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"