Nachrichten aus Aserbaidschan

Marburg-viruswaarschuwing in Equatoriaal-Guinea! 11 mensen kwamen om het leven, WGO waarschuwt: “Er breekt een kritiek moment aan” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Gebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, maakte evaluaties tijdens de persconferentie die hij hield over wereldwijde gezondheidsproblemen. Ghebreyesus merkte op dat tot nu toe 16 Marburg-virussen zijn gedetecteerd in Equatoriaal-Guinea en zei dat 11 van de gediagnosticeerde virussen stierven.

Gebreyesus merkte op dat het aantal mogelijke besmettingsgevallen in het land is geregistreerd als 23 sinds 13 februari, toen de epidemie begon, en dat de meest getroffen regio in het land de stad Bata in de provincie Littoral is.

Ghebreyesus merkte op dat er in totaal 9 gevallen waren gemeld vanuit Littoral en kondigde vandaag aan dat een gezondheidswerker in Bata besmet was met het Marburg-virus. “De WHO dringt er bij alle partners op aan waakzaam te zijn, aangezien er mogelijk niet-ontdekte infectieketens in het land zijn”, zei Gebreyesus. Gezegd. gezegd.

Ghebreyesus verklaarde dat de WHO het ministerie van Volksgezondheid steunt in de strijd tegen het virus en zei: “Er is een kritiek punt in de strijd van Equatoriaal-Guinea tegen de epidemie. De regering en de hele samenleving zullen zich moeten inspannen om deze epidemie te stoppen.”

Naar verluidt een naaste verwant van Ebola, werd het Marburg-virus voor het eerst ontdekt in 1967 in een laboratorium in Marburg, Duitsland.

MARBURG44

Overgebracht door fruitvleermuizen, verspreidt het Marburg-virus zich tussen mensen via lichaamsvloeistoffen of contact met geïnfecteerde mensen. Bij geïnfecteerde personen treden symptomen zoals hoge koorts, ernstige hoofdpijn, malaise en braken plotseling op en veel patiënten ontwikkelen binnen 7 dagen ernstige hemorragische symptomen.

Zonder een vaccin of speciale behandeling varieert het sterftecijfer van het Marburg-virus van 23 tot 90 procent.

Bij de Marburg-uitbraak in Angola in 2005 stierf 90 procent van de 252 besmette mensen.

Hoewel het virus in 2018 werd aangetroffen bij vleermuizen in het West-Afrikaanse land Sierra Leone, zijn er geen gevallen bij de mens gemeld. (AA)

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"