Nachrichten aus Aserbaidschan

Rusland’s “Bolshoi” ballet brengt “Nureyev” uit na “LGBT propaganda” wet – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

MOSKOU, 19 april (Reuters) – Het Bolshoi Theater in Moskou heeft een modern ballet met de legendarische Russische danser Rudolf Nureyev van zijn repertoire verwijderd, nadat het het verbod op “LGBT-propaganda” had uitgebreid.

De wet, aangenomen in november, breidde niet alleen het huidige verbod uit op materialen die de LHBT-levensstijl promoten, maar beperkte ook het ‘tonen’ van LHBT-gedrag.

Dit maakt elke afbeelding van homoseksualiteit die het ballet aanroert bijna onmogelijk, zoals de relaties van Nureyev met mannen nadat hij in 1961 de Sovjet-Unie ontvluchtte.

Het ballet, gechoreografeerd door Kirill Serebrennikov, heeft een bewogen geschiedenis in Rusland, waar president Vladimir Poetin lange tijd conservatieve waarden heeft gepromoot als onderdeel van een nationalistische agenda die wordt gesteund door de Russisch-orthodoxe kerk.

Het ging een paar maanden te laat in première, in december 2017, en is sinds 2018 niet meer vertoond nadat de toenmalige minister van Cultuur het homopropaganda noemde. De voor 2022 geplande demonstraties werden abrupt afgelast nadat Serebrennikov Rusland publiekelijk de schuld gaf van het conflict in Oekraïne.

“Nureyev” werd uitgesloten van het repertoire in verband met de wet, die duidelijk de kwesties van het promoten van “niet-traditionele waarden” vaststelde, tijdens de persconferentie van Vladimir Urin, algemeen directeur van het Bolshoi Theater. Woensdag.

Serebrennikov, een van Ruslands toonaangevende film-, theater- en televisieregisseurs en decorontwerpers, heeft openlijk zijn teleurstelling geuit.

“Deze criminele ‘wet’ is specifiek aangevochten tegen deze serie en verschillende boeken… OK, OK…” schreef hij op zijn Telegram-kanaal en voegde drie regenbogen toe, het LGBT-symbool.

Serebrennikov pleegde agressieve acties tegen de Russische autoriteiten.

Hij werd in 2017 gearresteerd en bijna twee jaar onder huisarrest gehouden, wat tot woede leidde bij de liberale culturele orde in Rusland, en hij werd in 2020 veroordeeld tot een voorwaardelijke straf wegens verduistering van overheidssubsidies. Nadat hij dit bedrag had betaald, werd zijn straf vorig jaar ingetrokken.

Geschreven door Kevin Liffey; Bewerkt door Alex Richardson

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

20-04-2020 00:53:13
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"