Nachrichten aus Aserbaidschan

Zes Leopard-tanks varen van Spanje naar Oekraïne – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

SANTANDER, 21 april (Reuters) – Zes Leopard 2A4-tanks met bestemming Oekraïne zijn vrijdag per schip uit Spanje vertrokken, volgens een website voor toezicht op de marine die deel uitmaakt van de westerse militaire hulp aan Kiev tegen de Russische invasie.

Volgens ooggetuigen van Reuters werden Leopard-tanks en gepantserde personeelsschepen van Duitse makelij het vrachtschip binnengereden. Het schip gaat naar Polen en de technische uitrusting wordt geleverd aan Oekraïne, waar het naar verwachting een voorjaarstegenaanval zal lanceren. Het was onduidelijk wanneer de apparatuur zou arriveren.

De Spaanse minister van Defensie Margarita Robles zei dat Spanje deze maand 10 Leopard 2A4-tanks zal sturen. Het leger repareert de overige vier. Spanje trainde ook 40 tankbemanningsleden en 15 technici.

Oekraïne vertrouwt op verouderde tanks uit het Sovjettijdperk en heeft zich tot het Westen gewend voor moderne gevechtstanks, omdat ze zeggen dat ze essentieel zijn voor grondcapaciteiten.

In januari beloofden de Verenigde Staten 31 Abrams-tanks, terwijl Duitsland Leopard-tanks voorbereidde. NAVO-landen hebben beloofd 48 Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen.

Gerapporteerd door Graham Keeley, Vincent West, Catherine MacDonald; Onder redactie van Cynthia Osterman

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

22-04-2023 02:19:13
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"