Nachrichten aus Aserbaidschan

Chevron voert zendingen op, Venezuela vindt meer kopers dan VS – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

BedrijvenChevron CorpVolgenPBF Energy IncVolgenMarathon Petroleum CorpVolgenValero Energy CorpVolgen

HOUSTON, 28 april (Reuters) – Chevron Corp (CVX.N), PBF Energy Inc (PBF.N) en Marathon Petroleum Corp (MPC.N) toegevoegd aan de lijst, waardoor de verkoop van Venezolaanse ruwe olie aan zijn Amerikaanse rivalen toenam. toonde klanten ruwe olie, scheepsvolg- en laadprogramma’s.

Amerikaanse raffinaderijen aan de Golfkust die in het verleden Venezolaanse olie hebben verwerkt, hebben hun honger naar zwaarzure ruwe olie weer aangewakkerd nadat Chevron eind vorig jaar toestemming kreeg van het Amerikaanse ministerie van Financiën om zijn activiteiten in Venezuela uit te breiden en de olievoorziening naar de VS te herstellen. – jaarlijkse vakantie.

Chevron, de laatste grote Amerikaanse olieproducent die nog steeds actief is in Venezuela onder Amerikaanse sancties, heeft zijn export van ruwe olie sinds januari verhoogd.

Tot nu toe heeft het in april bijna 148.000 vaten olie per dag in Venezolaanse havens geladen en is de lading gebonden aan ten minste drie andere Amerikaanse raffinaderijen naast de eigen raffinaderij van Chevron.

Medio april verkocht Chevron ongeveer 550.000 vaten Venezolaanse ruwe olie aan PBF voor zijn Chalmette-raffinaderij met een dagelijkse capaciteit van 185.000 bpd nabij New Orleans, volgens gegevens van de Amerikaanse douane in Refinitiv Eikon.

Volgens de laadschema’s van de staatsoliemaatschappij PDVSA worden deze week nog eens 500.000 vaten in de Jose-terminal van Venezuela geladen.

Marathon Petroleum bezit en exploiteert de Garyville-raffinaderij met een capaciteit van 596.000 vaten per dag.

PBF en Marathon reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar. Chevron zei dat het werkt in overeenstemming met alle wetten, voorschriften en sanctiekaders die zijn opgesteld door het Amerikaanse Office of Foreign Asset Control (OFAC).

Valero Energy Corp (VLO.N) maakte donderdag ook bekend dat Chevron’s St. Louis leverde de 340.000-barrel Caribbean Voyager-tanker aan Louisiana.

De grootste onafhankelijke raffinaderij reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar, maar chief commercial officer Gary Simmons zei donderdag tijdens de winstoproep dat de Venezolaanse productie zal toenemen en de krappe aanvoer van zwaarzure ruwe olie zal helpen verlichten.

Chevron verscheepte deze maand 369.000 vaten Venezolaanse ruwe olie per dag naar zijn raffinaderij in Pascagoula, Mississippi en verscheepte vracht naar een olieopslagterminal in de Bahama’s, volgens PDVSA-kaarten.

Rapportage in Houston door Arathy Somasekhar en Marianna Parraga Bewerking door Marguerita Choy

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Marianna Parraga

Thomson Reuters

Met 20 jaar ervaring in de Latijns-Amerikaanse olie- en gasindustrie, richt hij zich op energiegerelateerde sancties, corruptie en witwassen. Ze is geboren in Venezuela en heeft haar hoofdkantoor in Houston. Ze is de auteur van Oro Rojo, over het Venezolaanse staatsbedrijf PDVSA en een moeder van drie zonen.

28-04-2023 14:18:12
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"