Nachrichten aus Aserbaidschan

Explainer: wat biedt de toekomst voor de Activision-deal van $ 69 miljard van Microsoft na het Britse verbod? – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

LONDEN, 28 april (Reuters) – De Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft woensdag Microsoft (MSFT.O) geblokkeerd om “Call of Duty”-maker Activision Blizzard (ATVI.O) van cloudgaming te kopen voor $ 69 miljard, omdat dit geblokkeerd omdat het gaat gebeuren.

De beslissing kwam als een schok nadat de toezichthouder al had gereageerd op de zorgen over de consolemarkt, gedomineerd door Sony’s PlayStation en Microsoft’s Xbox, en het overschaduwen van cloudgaming.

OVERLIJDEN VAN HET CONTRACT?

Niet noodzakelijk. Microsoft zei volledig toegewijd te zijn en in beroep te gaan.

Het besluit van de toezichthouder weerspiegelt een verkeerd begrip van de markt, zei hij.

HOE WERKT HET AANVRAAGPROCES?

Microsoft kan in beroep gaan bij de Britse Court of Competition Appeals (CAT), een onafhankelijke rechterlijke instantie die alleen de besluitvorming van de CMA beoordeelt en niet de inhoud van de fusie.

Microsoft zal in dit stadium geen nieuwe tools kunnen aanbieden, zoals het aanbieden om Activision-content op Xbox Game Pass op te slaan, een abonnementsservice voor Xbox-gebruikers in het VK, zoals sommige analisten hebben gesuggereerd.

“CAT zal de gegrondheid van de beslissing van de CMA niet behandelen of het bewijs van de partijen op grote schaal beoordelen”, zegt Edward Lane, senior partner bij advocatenkantoor Harbottle & Lewis. Tv, videogames en muziek.

WAT IS HET VOLGENDE?

Microsoft heeft tot 24 mei de tijd om beroep aan te tekenen en een beslissing kan enkele maanden duren.

“CAT streeft ernaar om ‘simpele’ dingen te doen in minder dan negen maanden – en Microsoft/Activision is eenvoudig,” zei Lane.

WAT GEBEURT ER ALS MICROSOFT VERVALT?

De rechtbank stuurt de zaak terug naar de organisator voor verder onderzoek. Daarna kan Microsoft nieuwe voordelen bieden.

“Zonder een significante verandering in de omstandigheden of nieuw bewijs, zal de CMA waarschijnlijk tot dezelfde conclusie komen als de eerste keer”, zegt James Groves, concurrentiepartner bij het Europese advocatenkantoor Fieldfisher.

HOE ZIT HET MET ANDERE Editors?

Europese organisatoren hebben tot 22 mei de tijd om te beslissen over ‘s werelds grootste gamingdeal. De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft een klacht ingediend om de deal te blokkeren, die Microsoft zegt te zullen aanvechten.

Lane zei dat het game over zou kunnen zijn als een van hen de deal stopzet.

Als de EU zich ertegen verzet, zal Microsoft een steeds hardere strijd voeren en kan het besluiten zijn verliezen te beperken, zelfs als dat betekent dat hij Activision een ontsnappingsvergoeding van $ 3 miljard moet betalen.

WAT IS ER GEBEURD MET ANDERE CMA-AANVRAGEN?

Facebook-eigenaar Meta (META.O) heeft het besluit van de CMA om de overname van Giphy in 2021 te blokkeren, aangevochten, wat wordt gezien als een testcase voor het besluit van de Britse toezichthouder over “Big Tech”.

De meta was succesvol op basis van één procedure, anders bleef het besluit in stand. De CMA beoordeelde de nieuwe applicaties, maar kwam tot dezelfde conclusie en Meta werd gedwongen zijn geanimeerde display-platform Giphy te verkopen.

De wereldwijde financiële dienstverlener FNZ diende in 2019 een klacht in bij het blok over de fusie met rivaliserende GBST. De toezichthouder “identificeerde later bepaalde mogelijke misdaden” in een onderzoek onder leiding van Martin Coleman, die ook toezicht hield op de Microsoft-Activision-zaak.

CAT stuurde de zaak terug voor heroverweging en de CMA stemde ermee in een nieuw voertuig te adopteren waarin FNZ GBST kon verkopen en vervolgens de onderdelen terug kon kopen.

Zoals gemeld door Paul Sandle; Bewerkt door Josephine Mason en Tomasz Janowski

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

28-04-2023 19:45:09
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"