Nachrichten aus Aserbaidschan

Siemens en SAP zeggen dat ontwerp EU-gegevenswet handelsgeheimen in gevaar brengt – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

BRUSSEL, 8 mei (Reuters) – De Duitse softwaremaker SAP (SAPG.DE) en het Duitse ingenieursbureau Siemens (SIEGn.DE) sluiten zich aan bij Amerikaanse technologiegiganten bij het opstellen van EU-wetten over het gebruik van gegevens die worden gegenereerd door slimme apparaten en andere consumentenproducten. . goederen.

EU-landen en EU-wetgevers werken aan de details van de gegevenswet die door de Europese Commissie is voorgesteld voordat deze vorig jaar wet werd.

Het wetsvoorstel, dat betrekking heeft op EU-consumenten- en bedrijfsgegevens, maakt deel uit van een reeks wetgeving die erop gericht is de macht van Amerikaanse technologiegiganten te beperken en de EU te helpen haar digitale en groene doelstellingen te halen.

Amerikaanse critici zeggen dat de voorgestelde wet te restrictief is, terwijl Duitse bedrijven zeggen dat een bepaling die bedrijven dwingt gegevens te delen met derden om aftersales of andere op gegevens gebaseerde diensten te verlenen, handelsgeheimen in gevaar kan brengen.

De bedrijven schreven een gezamenlijke brief aan het hoofd van de EU-antitrustcommissie, Ursula von der Leyen: “Hierdoor kan informatie worden uitgewisseld, waaronder belangrijke knowhow en ontwerpgegevens, niet alleen met de gebruiker maar ook met derden. Door veeleisend delen, het ondermijnt het concurrentievermogen van Europa. “. chef Margrethe Vestager en EU-industriechef Thierry Breton.

“In feite zou dit kunnen betekenen dat EU-bedrijven gegevens zouden moeten vrijgeven aan hun concurrenten uit derde landen, met name degenen die niet actief zijn in Europa, waar de gegevensbescherming niet effectief zou zijn”, zeiden ze.

Ondertekenaars van de brief van 4 mei, gezien door Reuters, zijn onder meer senior executives van twee bedrijven: Siemens Healthineers, het Duitse medische technologiebedrijf Brainlab, het Duitse softwarebedrijf DATEV en de lobbygroep DIGITALEUROPE.

In de brief werd opgeroepen tot maatregelen die bedrijven in staat zouden stellen af ​​te zien van vereisten voor het delen van gegevens met betrekking tot handelsgeheimen, cyberbeveiliging, gezondheids- en veiligheidsrisico’s, en het bereik van apparaten die onder de wetgeving vallen niet uit te breiden.

De commissie bevestigde de ontvangst van de brief en zei het belang van handelsgeheimen te begrijpen, maar zei dat bedrijven ze niet als excuus mogen gebruiken.

“De Data Act is niet bedoeld om Europese of nationale wetten met betrekking tot handelsgeheimen te veranderen”, zei Johannes Bahrke op een dagelijkse persconferentie. Het is echter belangrijk dat handelsgeheimen niet worden gebruikt als excuus om geen informatie te delen.

“Daar moeten we de balans vinden. Dat is precies wat we proberen te doen met het voorstel voor de gegevenswet. De veiligheidsmaatregelen zijn aanwezig, dus er zijn contractuele en technische beschermingen onder de gegevenswet”, zei hij.

Met betrekking tot de bepaling die klanten toestaat om tussen verschillende cloudaanbieders te wisselen, zeiden de bedrijven dat de wetgeving de contractvrijheid moet beschermen door klanten en aanbieders in staat te stellen contracten af ​​te sluiten die het beste passen bij elke bedrijfssituatie.

Foo Yun Chee’s rapport; Bewerkt door Barbara Lewis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-05-09 01:41:41
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"