Nachrichten aus Aserbaidschan

Ingenieur geologie prof. dr. Osman Bektaş: Het lot van de Zwarte Zee gaat richting het onbekende – Heberler | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Ingenieur geologie prof. dr. Osman Bektaş zei dat de middelste laag, bestaande uit 3 lagen die van vitaal belang zijn in de Zwarte Zee en op de bodem giftige gassen bevat, door de warme wintermaanden zijn functie verloor en zijn lot zich in een onbekende richting bewoog.

Om de aandacht te vestigen op de afwezigheid van zuurstof in wateren onder de 150-200 meter, wordt gesteld dat de bodemwateren beladen zijn met waterstofsulfide. dr. Bektaş zei: “Hier speelt de middenklasse een cruciale rol. De taak van de tussenlaag voor de leefomgeving van hogere organismen is om de bovenste laag constant te koelen. Het werkt als een airconditioning. Het is rijk aan voedingsstoffen en heeft circulatie “Het begint langzaam zijn eigenschappen te verliezen door klimaatverandering. Omdat de middelste laag wordt gevoed door sneeuwwater uit Europa. Met de afname van koud water begint deze middenlaag zijn karakter te verliezen richting het noorden.” De laag begon te verzwakken en dunner te worden en het bovengenoemde conditionerende effect manifesteerde zich niet. Een internationaal gepubliceerd artikel in 2019 sloeg alarm.”

Visser Suat Paşalı, die verklaarde dat hij elk jaar een afname van het aantal vissen in de Zwarte Zee waarnam, zei: “Door de opwarming van de aarde komen de sneeuwwateren niet samen met de zee. Omdat het niet samenkomt, zal het zeewater koelt niet af. Als het zeewater niet afkoelt, is er geen vis. Op dit moment zijn er kleine vissen. Vissen leggen eieren maar komen niet uit. Vroeger werden er minder netten getrokken, meer vis gevangen, maar nu er zijn netten die 2-3 kilometer de zee in worden gegooid, maar geen vis.

Nieuws

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"