Nachrichten aus Aserbaidschan

Officiële receptie gehouden in Parijs ter gelegenheid van 28 mei Onafhankelijkheidsdag – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Ter gelegenheid van de Onafhankelijkheidsdag van 28 mei, de nationale feestdag van Azerbeidzjan, werd een officiële receptie gehouden in Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, door de Ambassade van Azerbeidzjan in Frankrijk en de Permanente Vertegenwoordiging bij UNESCO.

Het Franse „Report“ -bureau meldde dat hoge staats- en regeringsfunctionarissen, afgevaardigden, vertegenwoordigers van sociaal-politieke kringen en diplomatieke delegaties, bedrijfsvoorzitters en onze landgenoten die in dit land wonen, aan het evenement deelnamen.

Eerst werden de volksliederen van Azerbeidzjan en Frankrijk gespeeld. Leyla Abdullayeva van de Franse Ambassade van Azerbeidzjan gaf de gasten gedetailleerde informatie over de oprichting van de Democratische Republiek Azerbeidzjan en de doorgevoerde hervormingen.

De ambassadeur merkte met name op dat de Democratische Republiek Azerbeidzjan al haar burgers politieke en burgerrechten verleende, ongeacht nationaliteit, klasse en geslacht, vrouwen het recht gaf om te stemmen en voor de eerste keer gekozen te worden, en de gelijkheid van mannen en vrouwen waarborgde. vrouwen.

De permanente vertegenwoordiger van Azerbeidzjan bij UNESCO, Elman Abdullayev, zei dat de moderne Republiek Azerbeidzjan, die onafhankelijk werd in 1991, de politieke opvolger is van de Democratische Republiek Azerbeidzjan, die in 1918-1920 23 maanden bestond en de geschiedenis inging . Als de eerste seculiere, democratische staat in het islamitische oosten.

Diplomaten merkten op dat nadat onze natie haar staatsonafhankelijkheid had herwonnen in nieuwe historische omstandigheden, de onafhankelijke staat Azerbeidzjan, gebaseerd op de tradities van de Volksrepubliek, werd opgericht onder leiding van onze nationale leider Heydar Aliyev.

Er is gemeld dat het proces van het opbouwen van een democratische, legale, seculiere staat en het maatschappelijk middenveld onder leiding van president Ilham Aliyev vandaag met succes is uitgevoerd in de Republiek Azerbeidzjan.

Vandaag spraken diplomaten ook over de inspanningen van de onafhankelijke Republiek Azerbeidzjan om de vrede in de regio te herstellen.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"