Nachrichten aus Aserbaidschan

Gebruikte auto’s werden duurder in Azerbeidzjan – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De automarkt in Bakoe was de afgelopen maand actiever dan in april, de prijzen van gebruikte auto’s stegen met zo’n 5%.

Eldeniz Jafarov, een expert op het gebied van auto’s, zei dit.

“Er was geen prijsverhoging in de verkoop van nieuwe auto’s. Toch wordt verwacht dat de prijzen van nieuwe auto’s in juli-augustus met 3% zullen stijgen. In mei werd opgemerkt dat de automarkt van de hoofdstad niet alleen de traditionele Europese, Japanse, Zuid-Koreaanse en Amerikaanse auto’s, maar ook Chinese auto’s”, zei hij.

Volgens de expert daalde het marktaandeel van Russische auto’s die tijdens het Sovjettijdperk werden geproduceerd:

“Tegelijkertijd is de verkoop van moderne Russische auto’s afgezwakt. Op de markt voor tweedehands auto’s hebben zuinigere en duurzamere auto’s de voorkeur gekregen. Tussen de nieuwe auto’s zijn meer cross-overs en hybride auto’s verkocht. Er is ook vraag naar elektrische auto’s op de markt, maar niet veel. Toch, voor deze voertuigen “ontmoedigt de schaarste aan elektrische oplaadpunten onze burgers om te kopen. Maar dit proces is tijdelijk. Tegen het einde van het jaar zal het aantal elektrische oplaadpunten in het land zal aanzienlijk toenemen. Hierdoor zal de vraag naar elektrische auto’s in Bakoe vanaf begin 2024 toenemen.”

E. Jafarov voegde eraan toe dat het marktaandeel van kredietauto’s de afgelopen maand licht is gestegen: “Net als in de voorgaande maanden was de grootste vraag op de markt voor gebruikte auto’s auto’s met een cilinderinhoud van 1.500 kubieke centimeter. Van de nieuwe auto’s werden die met een cilinderinhoud van 3.000 kubieke centimeter meer verkocht. De vraag naar auto’s met grote motoren is iets afgenomen.

Degenen die tweedehands auto’s in de hoofdstad verkopen, geven aan dat de belangrijkste voorkeur op de markt wordt gegeven aan automodellen zoals “Mercedes”, “Hyundai”, Toyota. Op de automarkt varieert de prijs van een set auto’s binnen het volgende bereik, afhankelijk van motorvermogen, kilometerstand, technische staat en andere factoren:

“Mercedes C-klasse” (2007-2008) – 14.500-24.000 manats

“Mercedes GL-klasse” (2006-2007) – 20.000-33.000 manats

“Mercedes GL-klasse” (2015) – 60.000 – 93.500 manats

“Nissan Kicks” (2019-2021) 30.000 – 35.000 manaat

“Nissan Sunny” (2010-2011) – 8.500 – 16.500 manats

“Hyundai Sonata” (2008-2009) – 12.500 – 28.000 manats

“Hyundai Santa Fe” (2021) – 68.500 – 76.500 manats

bankier.az

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"