Nachrichten aus Aserbaidschan

Kremlin verbiedt westerse journalisten uit het Russische Davos – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

MOSKOU, 3 juni (Reuters) – Het Kremlin zei zaterdag dat president Vladimir Poetin de St. Journalisten uit “niet-vijandige landen” mogen het St. Petersburg International Economic Forum niet betreden.

300 jaar geleden gebouwd door Peter de Grote als een “venster” naar Europa, de voormalige keizerlijke hoofdstad St.

Nooit eerder werden westerse journalisten zo schaamteloos van het forum geweerd.

Met behulp van de afkorting van het forum zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov tegen TASS: “Eigenlijk is deze keer besloten om geen uitzendingen uit onvriendelijke landen aan SPIEF toe te schrijven.”

“De belangstelling voor SPIEF is altijd groot, alle andere journalisten zullen aan de site werken”, zei Peskov. “Onvriendelijke landen” is de definitie die Moskou gebruikt om de landen te beschrijven die het heeft gesanctioneerd vanwege de oorlog in Oekraïne.

De organisatoren van het forum vertelden vrijdag aan het kantoor van Reuters in Moskou dat de accreditatie van journalisten was ingetrokken nadat ze eerder op donderdag goedkeuring voor accreditatie hadden gekregen.

Reuters heeft om een ​​schriftelijke verklaring gevraagd, maar die is nog niet vrijgegeven.

Toen Rusland in de jaren 2000 explodeerde, stroomden grote westerse investeerders en investeringsbankiers naar het forum om hun deel te krijgen van de explosieve groei van Poetins eerste decennium aan de macht.

De laatste jaren zijn westerlingen echter vervangen door Chinese en Arabische investeerders. De Saoedi-Arabische minister van Energie, prins Abdulaziz bin Salman, had vorig jaar een ontmoeting met de Russische vice-premier Alexander Novak op een forum.

Poetin, een voormalige KGB-spion uit St. Petersburg, zei dat Rusland neigt naar China en Aziatische mogendheden omdat het Westen een economische en hybride oorlog tegen Rusland voert, die volgens hem erop gericht is het land uit elkaar te scheuren.

In 2021 vertelde Poetin de afgevaardigden op het forum dat “zulke geweldige evenementen en forums mensen uit verschillende landen echt verenigen en dichter bij elkaar brengen”.

“Rusland zal deze ontmoetingen zoveel mogelijk faciliteren, en zal ook helpen om ervaringen uit te wisselen en belangrijke prestaties op het gebied van wetenschap en technologie te demonstreren”, zei Poetin. gezegd.

Het forum van dit jaar wordt gehouden op 14-17 juni.

Rapportage door Guy Faulconbridge Bewerking door Christina Fincher en Angus MacSwan

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Guy Foulconbridge

Thomson Reuters

Als hoofd van het kantoor in Moskou is Guy verantwoordelijk voor Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Voor Moskou hield Guy toezicht op het Brexit-nieuws als bureauchef in Londen (2012-2022). Op de Brexit-avond bracht zijn team voor het eerst het nieuws van de Brexit naar de wereld en de financiële markten, een van de historische overwinningen van Reuters. Guy studeerde af aan de London School of Economics en begon zijn carrière als stagiair bij Bloomberg. Hij bracht meer dan 14 jaar door met het verslaan van de voormalige Sovjet-Unie. Hij spreekt vloeiend Russisch. Contactpersoon: +447825218698

2023-06-04 01:13:12
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"