Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïense defensiefunctionaris zegt dat Rusland op schema ligt voor een tegenaanval ondanks raketaanvallen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

SINGAPORE, 3 juni (Reuters) – Oekraïne plant een offensief tegen een Russische invasie, ondanks „ongekende“ raket- en drone-aanvallen in eigen land de afgelopen weken, vertelde de vice-minister van Defensie van Oekraïne zaterdag aan Reuters.

Volodymyr V. Havrylov zei dat Oekraïne, naast de kruisraketaanvallen in mei, te maken kreeg met een groot aantal ballistische raketsalvo’s, vooral in de stadscentra, waaronder de hoofdstad Kiev.

„Hun belangrijkste doel is om onze tegenaanvallen te stoppen en besluitvormingscentra aan te vallen“, zei hij aan de zijlijn van de Shangri-La Dialogue, Azië’s belangrijkste veiligheidsconferentie in Singapore.

Havrylov beschreef het massale gebruik van ballistische raketten door Rusland in mei als een „strategisch laatste redmiddel“ en merkte op dat de luchtverdedigingssystemen van zijn land „meer dan 90 procent effectief“ waren tegen aanvallen.

„Het was een grote verrassing om te ontdekken dat[hun ballistische raketten]bijna niet effectief zijn tegen de moderne luchtverdedigingssystemen die we van onze partners hebben gekregen“, zei hij over Rusland.

De Verenigde Staten en Duitsland hebben Oekraïne dit jaar voorzien van geavanceerde Patriot-raketbatterijen. Oekraïne heeft geavanceerde korteafstandssystemen ontvangen van westerse partners zoals NASAMS en IRIS-T.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei zaterdag dat zijn land klaar is om een ​​langverwachte tegenaanval te lanceren. Havrylov zei dat raketaanvallen geen invloed hebben op de tijd.

„Niets kan onze inspanningen, ons verlangen en ons geloof dat we deze oorlog zullen winnen, stoppen“, zei hij.

Oekraïne „zal dit jaar een tegenaanval lanceren, gedreven door de passie om ons land te bevrijden“, voegde hij eraan toe.

Moskou omschrijft de invasie, die in februari 2022 begon, als „speciale operaties“.

Havrylov weigerde commentaar te geven op recente drone-aanvallen en grensschendingen op Russisch grondgebied, waaronder enkele in de buurt van Moskou.

„Ze (Rusland) hebben natuurlijk veel interne gebeurtenissen die verband houden met deze oorlog. „We hebben veel mensen in Rusland die Oekraïne steunen.“

De twee landen beschuldigden elkaar van het zaaien van terreur in hun hoofdsteden door middel van luchtaanvallen.

Havrylov voegde zich bij defensie- en militaire functionarissen van over de hele wereld tijdens de bijeenkomst in Singapore en zei dat Oekraïne verwacht dat de NAVO-bondgenoten een gedetailleerde routekaart voor lidmaatschap presenteren op de top over het defensiepact die volgende maand in de Litouwse hoofdstad Vilnius wordt gehouden.

„We willen duidelijke stappen zien die beide partijen zullen nemen“, zei hij. „Het is niet alleen een indicatie dat de deur openstaat.“

Hij voegde eraan toe dat Oekraïne veiligheidsgaranties verwacht in een tijd waarin het land „in transitie“ is op weg naar lidmaatschap.

Indonesië verwierp het voorstel van de minister van Defensie tijdens de bijeenkomsten in Singapore om een ​​gedemilitariseerde zone in te stellen om het conflict in Oekraïne te stoppen en zei: „We zullen geen enkele overeenkomst bespreken over het verlies van ons grondgebied, inclusief de Krim.“

Havrylov prees de onlangs geleverde Storm Shadow-kruisraketten van Groot-Brittannië, waarvan de Britse minister van Defensie Ben Wallace vrijdag zei dat ze geen van de door Oekraïne aangevallen doelen hebben gemist. Havrylov zei dat de toevoeging van moderne gevechtsvliegtuigen zoals de F-16 de luchtverdedigingscapaciteiten van het land zou verbeteren.

Hij zei dat hij geen commentaar kon geven op de vraag of de op het land gelanceerde granaat met kleine diameter, een ander langeafstandsaanvalswapen dat dit jaar door de westerse geallieerden is geïntroduceerd, al in de strijd is gebruikt.

Havrylov zei dat Oekraïne goede ontmoetingen en gesprekken had met veel landen, waaronder Aziatische landen, in de Shangri-La-dialoog.

„We willen met iedereen communiceren“, zei hij.

Het nieuws opgesteld door Kanupriya Kapoor en Gerry Doyle; Bewerkt door Raju Gopalakrishnan

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Kanupriya Kapoor

Thomson Reuters

Organiseert het laatste nieuws over Zuidoost-Azië Bevat langetermijnverhalen over politiek, milieu en veiligheid https://www.reuters.com/graphics/GLOBAL-ENVIRONMENT/MEKONG/egpbyyadnvq/index.html Gevestigd in Singapore; voorheen Londen, New York, Jakarta Werkte eerder bij de Financial Times in Hong Kong, Mumbai

2023-06-03 17:08:15
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"