Nachrichten aus Aserbaidschan

Als het opengaat, zal het de markten doen schudden! Zit er een boodschap achter de eerste woorden van minister Şimşek? – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Mehmet Şimşek, die werd aangesteld als hoofd economie in de nieuwe Raad van Ministers, gaf opmerkelijke boodschappen tijdens de ceremonie terwijl hij de taak overnam van Nurettin Nebati. Şimşek zei: “Turkije heeft geen andere keuze dan terug te keren naar rationele grond. We zullen onze programmastudies op middellange termijn starten zonder tijd te verspillen. Het verzekeren van fiscale discipline en het verzekeren van prijsstabiliteit zal ons belangrijkste doel zijn.” De toespraak van Şimşek werd geïnterpreteerd als “hij zal onafhankelijke beslissingen nemen”.

Şimşek, die zijn doelen voor de komende periode bekendmaakte; “Transparantie, consistentie, voorspelbaarheid en naleving van internationale normen zullen onze basisprincipes zijn om dit doel de komende tijd te bereiken. Turkije heeft geen andere keuze dan terug te keren naar een rationele basis. Een op regels gebaseerde, voorspelbare Turkse economie zal een sleutelrol spelen.” We zullen prioriteit geven aan macro-financiële stabiliteit door onze capaciteit te versterken.

Nieuwe minister van Financiën en Financiën Mehmet SimsekZijn woorden tijdens de overdrachtsceremonie veroorzaakten brede publieke repercussies. De vastberadenheid in de veroordelingen van Şimşek leidde in de nieuwe periode tot de opmerking dat “hij onafhankelijke beslissingen kan nemen”. De reactie van de markten, die morgen worden geopend, op de verklaringen van Mehmet Şimşek, het hoofd van de economie, tijdens de overdrachtsceremonie is merkwaardig.

Nieuws

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"