Nachrichten aus Aserbaidschan

West-Azerbeidzjan factor bij het opbouwen van vertrouwen in Armenië – West-Azerbeidzjan Chronicle – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

In het kader van het West Azerbaijan Chronicle-project werd de volgende analytische plot voorbereid in de presentatie van journalist Asgar Ibrahimov.

“Rapport”, “In welk geval wordt er geen vredesverdrag met Armenië ondertekend?” In het verhaal wordt benadrukt dat het herstel van het vertrouwen in Armeniërs wordt bereikt door de mensenrechten van West-Azerbeidzjanen, die al 35 jaar worden geschonden, te herstellen.

Naar verluidt zullen West-Azerbeidzjanen het vredesproces met Armenië onvoltooid zien voordat ze naar hun thuisland terugkeren: “Omdat dit een grote stimulans zal zijn voor het bereiken van duurzame vrede en het opbouwen van vertrouwen tussen de partijen.”

Er moet ook worden opgemerkt dat Nikol Pashinyan verklaarde dat ze Azerbeidzjaans land erkennen in een gebied van 86,6 duizend vierkante kilometer, inclusief Karabach.

Pashinyan en zijn team dringen er echter bij de Azerbeidzjaanse autoriteiten op aan om te “onderhandelen” met criminelen in Khankendi, die zeggen dat ze “opereren” door te vertrouwen op Russische vredeshandhavers die tijdelijk in de economische zone van Karabach zijn gestationeerd. Officieel Yerevan wil zelfs dat Azerbeidzjan de zogenaamde criminele organisatie erkent op een manier die niemand begrijpt.

Het artikel citeerde de reacties van de president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, aan Lachinda Pashinyan en degenen die denken zoals hij op 28 mei van dit jaar: er moet een vredesakkoord worden gesloten op basis van eerlijke voorwaarden volgens internationale voorwaarden, de weg naar Nachitsjevan moet zijn geopend en de Armeniërs nog steeds gestationeerd in Karabach, vertegenwoordigers van het leger moeten daar worden verwijderd. Dit zijn onze voorwaarden.”

Het analytische materiaal stelt dat het belangrijkste probleem de regio is waar Azerbeidzjan Armenië erkent en de Armeniërs in de economische regio Karabach onderworpen zijn aan de wetten van Azerbeidzjan.

Ten slotte worden de voorwaarden vermeld die Azerbeidzjan aan Armenië heeft voorgelegd met betrekking tot het vredesakkoord.

Er moet aan worden herinnerd dat het doel van het West Azerbaijan Chronicle-project is om de naam van onze historische en oude landen te behouden en uit te breiden, evenals de deportatie van Azerbeidzjanen door Armeniërs, het behoud en de verspreiding van bestaande plaatsnamen in deze landen. talloze voorbeelden van ondergrondse en oppervlakte materiële cultuur die zijn gewist – oude nederzettingen, necropolissen, terpen, kasteel-, paleis- en muurruïnes, karavanserai, bruggen, grafkisten, kruisstenen, standbeelden van paarden en rammen, tempels, kerken, moskeeën, branden en haarden. en de feiten die bevestigen dat de regio een pure Oghuz-Turkse nederzetting is, worden aan het wereldpubliek bekendgemaakt.

Ook wat president Ilham Aliyev zei over West-Azerbeidzjan: “De kaart van het begin van de 20e eeuw laat eens te meer zien dat West-Azerbeidzjan het historische land van Azerbeidzjan is, de namen van steden en dorpen zijn van Azerbeidzjaanse oorsprong en we weten dit heel goed . Het feit dat hij op het grondgebied van Armenië woonde. Nu is de belangrijkste taak om bekend te zijn bij de wereldgemeenschap”, – de bevordering van taken die voortvloeien uit het concept van terugkeer, opgesteld door de West-Azerbeidzjaanse gemeenschap op basis van zijn mening .

Daarnaast is het bedoeld om licht te werpen op de gedachten van historici en onderzoekers over West-Azerbeidzjan, het levensverhaal van de gedeporteerde mensen.

SDe documentaire werd op 8 juni uitgezonden op de Baku TV-uitzending en op het YouTube-kanaal.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"