Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïens leger meldt nieuwe successen tegen Russische troepen bij Bakhmut – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

KYIV, 10 juni (Reuters) – Oekraïnse tegenaanvallen waren afgelopen dag opgeschoven naar een hoogte van 1.400 meter in een reeks eenheden nabij de stad Bakhmut aan het oostfront, zei een militaire woordvoerder zaterdag.

De opmars is de laatste in een reeks soortgelijke winsten die Kiev meldde bij Bakhmut, dat vorige maand naar eigen zeggen volledig werd ingenomen, na de bloedigste en langste oorlog van Rusland sinds Rusland in februari 2022 met zijn grootschalige invasie begon.

“We proberen de vijand aan te vallen, we voeren een tegenaanval uit. We waren in staat om tot 1.400 meter op te rukken in verschillende delen van het front”, zei hij. Hij vecht in de buurt van Bakhmut.

Officieel Serhiy Cherevaty zei in een verklaring op televisie dat de Russische strijdkrachten zelf probeerden een tegenaanval uit te voeren, maar dat dit niet lukte.

Volgens hem hebben Oekraïense troepen Russische soldaten zware verliezen toegebracht en militair materieel in het gebied vernietigd.

Reuters kon de claim of de situatie op het slagveld niet onafhankelijk bevestigen.

Vrijdag meldden Moskou en Kiev zware gevechten in Oekraïne, en bloggers beschreven de eerste waarnemingen van Duitse en Amerikaanse bepantsering terwijl het langverwachte tegenoffensief van Oekraïne doorgaat.

Rusland, dat uitgebreide vestingwerken bouwt in het bezette oosten en zuiden van Oekraïne, zei deze week dat een groot offensief vanuit Kiev er niet in is geslaagd om door de Russische linies te breken.

Het Britse ministerie van Defensie zei dat Oekraïense troepen in sommige gebieden de eerste linie van de Russische verdediging hadden doorbroken, maar dat de opmars van Kiev in sommige gebieden langzamer verliep.

Oekraïense functionarissen bereiden zich al weken voor op een groot tegenoffensief en hebben ontkend dat het langverwachte offensief is begonnen en moeten nog zeggen wanneer het zal plaatsvinden.

Zoals gerapporteerd door Tom Balmforth; Onder redactie van Hugh Lawson

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-06-10 19:09:00
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"