Nachrichten aus Aserbaidschan

Dodental als gevolg van overstromingen stijgt na instorting dam in Oekraïne – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

18 juni (Reuters) – Terwijl het dodental bij de overstromingen als gevolg van de instorting van de Kakhovka-dam in Oekraïne opliep tot 16, meldden de autoriteiten in Kiev dat 29 mensen het leven lieten in de door Moskou gecontroleerde gebieden.

Op 6 juni barstte de Kakhovka-dam door, waardoor grote delen van Zuid-Oekraïne en door Rusland bezette delen van Oekraïne onder water kwamen te staan, landbouwgrond werd vernietigd en de toevoer naar burgers werd afgesloten.

Meer dan 3.600 mensen zijn geëvacueerd uit overstromingsgebieden in de regio’s Kherson en Mykolaiv, 31 mensen worden nog steeds vermist en ongeveer 1.300 huizen zijn overstroomd, zei het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdagavond op zijn Telegram-kanaal.

Andrey Alekseyenko, het hoofd van de administratie die door Rusland is opgericht op het grondgebied van de Kherson-regio onder de bezetting van Moskou, zei dat het dodental 29 mensen bereikte in de Telegram-berichtentoepassing.

Oekraïne beschuldigt Rusland van het opblazen van een dam uit het Sovjettijdperk in 2022, die sinds de eerste dagen van zijn bezetting onder Russische controle staat.

Een team van internationale juridische experts die Oekraïense aanklagers bijstaan ​​in het onderzoek zei vrijdag, op basis van voorlopige bevindingen, dat de ineenstorting in de regio Kherson in Oekraïne “hoogstwaarschijnlijk” werd veroorzaakt door explosieven van Russische makelij.

Het Kremlin beschuldigt Kiev van het saboteren van een Amerikaanse hydro-elektrische dam met een reservoir ter grootte van het Grote Zoutmeer om een ​​belangrijke watertoevoer naar de Krim af te sluiten en de aandacht af te leiden van een “afnemende” tegenaanval tegen Russische troepen.

Nieuws door Lydia Kelly uit Melbourne; Bewerkt door Lincoln Holiday.

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-06-18 15:26:22
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"