Nachrichten aus Aserbaidschan

In Lankaran werd een conferentie gehouden ter ere van de 100ste verjaardag van de Nationale Leider Heydar Aliyev – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Het is een voortzetting van de reeks activiteiten die zijn uitgevoerd in verband met de verklaring van 2023 als het “Jaar van Heydar Aliyev” in de Republiek Azerbeidzjan met het decreet van president Ilham Aliyev van 29 september 2022 op de 100ste verjaardag van 23 juni . Er werd een herdenkingsceremonie gehouden voor de Grote Leider Heydar Aliyev in het administratieve gebouw van het parket van het district Lankaran en er werd een conferentie gehouden ter ere van zijn verjaardag.

In een verklaring bij het “rapport” verklaarde het openbaar ministerie dat de districtsaanklagers van Lankaran, Masallı, Astara, Lerik, Yardimli, de Lankaanse militaire aanklager, het hoofd van de Lankaanse provinciale uitvoerende macht, de medewerkers van het parket, de hoofden van wetshandhavingsinstanties en vertegenwoordigers van het publiek woonden de conferentie bij.

De deelnemers aan de conferentie bezochten eerst het monument van de grote leider Heydar Aliyev en het Martyrs’ Memorial Complex, legden kransen voor het monument en op de graven van de martelaren, en spraken hun respect en respect uit voor de wijzen die de architecten waren van onze onafhankelijkheid. staatsman Grote Leider Heydar Aliyev, Nationaal leider Heydar Aliyev ontmoetten tentoonstellingen en fotostands die de rijke erfenis van statisme, leven en activiteiten weerspiegelden in het Haydar Aliyev Center van het Lankaran-district.

Voor aanvang van het evenement werd het volkslied van de Republiek Azerbeidzjan gespeeld en daarna werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de grote leider en degenen die zijn gemarteld voor de territoriale integriteit van ons land.

Taryel Alakbarov, de aanklager van het district Lankaran, die de conferentie opende, sprak over de persoonlijkheid van onze nationale leider Heydar Aliyev, de grondlegger van de moderne staat Azerbeidzjan, een voortreffelijk staatsman, zijn rijke politieke en bestuurlijke activiteiten en de rechtsstaat. Bina vertelde over het feit dat hij onder leiding van de geniale leider radicale hervormingen doorvoerde in het parket en op elk gebied, aandacht schonk aan het parket en zijn diensten voor de internationale erkenning van ons land .

Op de conferentie gaven Taleh Garashov, hoofd van de uitvoerende macht van Lankaran City, en Ibrahim Guliyev, de districtsintellectueel, informatie over de rijke politieke en staatsopbouwende activiteiten van de grote leider Heydar Aliyev, het werk dat hij deed in Lankaran tijdens de politieke macht van de grote leider, en deelden hun mening. Herinneringen met geweldige leider met conferentiedeelnemers.

Tijdens het evenement spraken de districtsaanklager Akif Rzayev van Lerik en de Lankaraanse militaire aanklager Elshan Ali-Mammadov over het leven en de activiteiten van de Grote Leider Heydar Aliyev.

De deelnemers aan de conferentie keken naar de documentaire “Grote persoonlijkheid in 3 regels…”, opgedragen aan de nagedachtenis van de nationale leider, opgesteld op initiatief van het parket van de hoofdaanklager.

Als laatste werden er souvenirfoto’s gemaakt.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"