Nachrichten aus Aserbaidschan

Tahir Mirkishili: “Armenië mag zich niet mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Azerbeidzjan” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Armenië mag zich niet mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Azerbeidzjan.”

Het rapport stelt dat dit werd gezegd door Tahir Mirkishili, een lid van de delegatie van Azerbeidzjan in de Parlementaire Vergadering (PA) van de OVSE.

Volgens hem zorgen de grootschalige rehabilitatie- en wederopbouwprojecten van Azerbeidzjan in de bezette gebieden ervoor dat duizenden intern ontheemde Azeri’s nu geleidelijk naar hun huizen worden teruggestuurd.

Hij voegde eraan toe dat rehabilitatie, wederopbouw en reïntegratie na het conflict de belangrijkste prioriteiten zijn voor Azerbeidzjan.

“Dit omvat de reïntegratie van etnisch Armeense inwoners die in conflictgebieden van Azerbeidzjan wonen als burgers met gelijke rechten. Dit is een uitsluitend intern proces dat geleid en gereguleerd moet worden door de Azerbeidzjaanse grondwet en relevante internationale documenten waarvan wij deel uitmaken. Azerbeidzjan zet zich in voor zijn inspanningen om etnische Armeense burgers opnieuw in de samenleving te integreren. Het zet zich in om vooruitgang te boeken en voert daartoe een directe dialoog.’

Tahir Mirkishili benadrukte dat de Azerbeidzjaanse regering haar speciale vertegenwoordiger heeft aangesteld voor dialoog met etnische Armeense inwoners en dat de eerste ontmoeting van de vertegenwoordiger met lokale Armeniërs plaatsvond op 1 maart 2023 in Khojaly, Azerbeidzjan, en zei:

“De Azerbeidzjaanse regering heeft onlangs voorgesteld om de volgende onderhandelingen in Bakoe te houden. In dit proces stuit men echter op het verzet en de interventie van Armenië. Armenië moet stoppen zich in dit proces te mengen en moet acties en verklaringen vermijden die de reïntegratie-inspanningen zouden ondermijnen. Hij verwacht van hem dat hij een directe dialoog ondersteunt met lokale Armeniërs die in de regio Karabach wonen.”

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"