Nachrichten aus Aserbaidschan

“Polad Hashimov trad aan en begon tegen de vijand te vechten” – TOVUZ WARS TALK DEELNEMERS – Heberler | Laatste nieuws | Laatste nieuws

“We hebben een groot aantal vijandelijke soldaten en officieren vernietigd in de veldslagen van Tovuz.”

Dat zei Faig Abdiyev, een soldaat van het Azerbeidzjaanse leger, in een interview met de medewerker van “Report”, die naar de conflictgebieden was gestuurd.

Hij nam deel aan de Tovuz-botsingen die op 12 juli 2020 begonnen en raakte geblesseerd.

F. Abdiyev zei dat hij trots zijn dienst in de Homeland Guard voortzette nadat zijn wond was genezen:

“Die dag kregen we informatie dat de vijandelijke sabotagegroep onze frontposities aanviel. Ze begonnen met zware wapens te schieten. We klommen onmiddellijk naar die hoogte en namen deel aan de veldslagen. Veel vijandelijke soldaten en officieren werden vernietigd tijdens de schermutselingen. Helaas, de National Helden van Azerbeidzjan, generaal-majoor Polad Hashimov en kolonel Ilgar Mirzayev, andere hoge officieren en onze soldaten stierven de marteldood in deze botsingen. Deze gebeurtenissen maakten ons nog meer boos en we begonnen de vijand nog meer verpletterende slagen toe te dienen om wraak te nemen. “Ik raakte gewond in het conflict, dus ik kon niet tot het einde vechten. Het nieuws van de overwinning van mijn medesoldaten vertelde me echter dat ik sneller moest genezen. Ik ben een soldaat die trots mijn vaderland verdedigt, godzijdank, na de medische behandeling. assistentie in het ziekenhuis waar ik werd behandeld.”

Senior luitenant Akshin Aliyev van het Azerbeidzjaanse leger nam ook deel aan de veldslagen van Tovuz. De officier, die schouder aan schouder vocht met de nationale helden, zei dat de gebeurtenissen in hun geheugen gegrift stonden als een historische overwinning:

“Tijdens de oorlog openden Armeniërs het vuur op onze posities en de dorpen waar burgers woonden met zware wapens en mortiergranaten. De nodige vergeldingsmaatregelen werden onmiddellijk genomen en we deelden zware klappen uit aan de vijand. Nationale held, generaal-majoor Polad Hashimov en onze andere officieren kwam naar die posities tijdens het intense conflict. Helaas werden onze hoge officieren en vaandeldragers op 14 juli gemarteld als gevolg van vijandelijk vuur. Desondanks werd geen enkele soldaat of officier ontmoedigd. vernietigd.”

“De Armeniërs dachten dat het martelaarschap van ons hooggeplaatste militaire personeel ons zou demoraliseren. Ze realiseerden zich echter dat het niet mogelijk was om de krijgersgeest van het Azerbeidzjaanse leger mee te nemen in de Tovuz-veldslagen. Dat hebben we bewezen tijdens de 44-daagse Patriottische Oorlog. Ik ben er altijd trots op dat ik samen met Polad Hashimov, Ilgar Mirzayev en andere militaire kameraden heb gevochten.’

Ilkin Amiraslanov, een van de soldaten van het Azerbeidzjaanse leger, toonde ook heldhaftigheid in de Tovuz-oorlogen. Karaman verklaarde dat hij nooit het moment zal vergeten waarop generaal-majoor Polad Hashimov en onze andere soldaten de marteldood sneuvelden. granaten. We gingen de oorlog in met het alarmsignaal en ze leden ernstige verliezen als gevolg van de adequate maatregelen die we tegen de Armeniërs namen. Op 13 juli kwam generaal-majoor Polad Hashimov naar de slagpositie en begon schouder aan schouder met ons te vechten tegen de vijand. Het was een groot gevoel van trots voor ons. Hun martelaarschap vergrootte onze haat voor de vijand.’

Gül verklaarde dat het Azerbeidzjaanse leger met een groot gevoel van wraak de oorlog inging en het bloed niet spaarde van de soldaten die het martelaarschap bereikten. worden vergeten. Het was een nieuwe slag voor de vijand. De Armeniërs zagen opnieuw de kracht van ons leger.’

Kapitein van het Azerbeidzjaanse leger, Yaşar Aliyev, zei dat de Tovuz-veldslagen met gouden letters in de geschiedenis van Azerbeidzjan waren geschreven. Hij zei dat hij erg trots was om zijn militaire dienst voort te zetten op de plek waar de Nationale Helden werden gemarteld. Met de aandacht van onze soldaten werd de afleidingsgroep van de vijand afgeslagen. Het schieten ging door. Het duurde niet lang of generaal-majoor Polad Hashimov, kolonel Ilgar Mirzayev, majoor Namig Ahmadov en andere hooggeplaatste soldaten arriveerden ook op de gevechtspositie. Dit maakte ons erg blij. Het feit dat ze schouder aan schouder met de soldaten vochten, deed ons enthousiasme voor de oorlog toenemen. Het is jammer dat die mensen de marteldood stierven terwijl ze de provocatie van de vijand verhinderden. Desondanks trokken we ons geen moment terug uit de strijd en vernietigden we de vijandelijke posities en levende troepen.

Opgemerkt moet worden dat de Armeense strijdkrachten sinds het middaguur van 12 juli 2020 ruwweg het staakt-het-vuren in de richting van de Tovuz-regio aan de Armeens-Azerbeidzjaanse staatsgrens hebben geschonden en het vuur hebben geopend op de stellingen van het Azerbeidzjaanse leger. Eenheden van het Armeense leger bleven toen op onze posities schieten met kanonnen van groot kaliber en zware artillerie.

Op 12 juli werden gepantserde voertuigen en personeel van de Armeense strijdkrachten gezien. Die dag nam de andere partij zijn toevlucht tot een grootschalige provocatie aan de grens van de staat. Deze provocatie van het Armeense leger werd echter voorkomen en steunpunten en bijna honderd militairen werden vernietigd.

12 soldaten van het Azerbeidzjaanse leger in de veldslagen van Tovuz – generaal-majoor Polad Hashimov, kolonel Ilgar Mirzayev, majoor Namig Ahmadov, majoor Anar Novruzov, senior luitenant Rashad Mahmudov, luitenant Ilgar Zeynalli, luitenant Yaşar Babayev, sergeant Vugar Sadigov, overwerksoldaat, gepensioneerd senior Mammad Elov soldaat in actieve dienst, soldaat Elchin Mustafazade, gepensioneerde soldaat in actieve dienst, soldaat Nazım İsmailov en soldaat Khayyam Daşdamirov werden heldhaftig gemarteld. Ook de 76-jarige burger Aziz Azizov kwam om als gevolg van Armeense provocaties.

Op bevel van president Ilham Aliyev op 9 december 2020 werden generaal-majoor Polad Hashimov en kolonel Ilgar Mirzayev verkozen tot Nationale Helden van Azerbeidzjan.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"