Nachrichten aus Aserbaidschan

Innovatie in de berekening van het tolbedrag – Vanaf deze datum van toepassing – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Taxi’s zullen worden uitgerust met een digitale tachograaf om het verkeer continu te monitoren.

Banker.az, verwijzend naar “Khazar Khabar”, meldt dat dit apparaat het mogelijk maakt om continu in automatische modus alle informatie over de beweging van motorvoertuigen vast te leggen, inclusief de afgelegde afstand, de werktijd en de rust van de chauffeurs.

Dit was opgenomen in de wetswijziging “Autovervoer”.

Bovendien moeten personenauto’s beschikken over een “taxameter” en software die is ontworpen voor taxi’s, die de afgelegde afstand en het tariefbedrag berekent en de passagier hierover informeert. De mening van sommige taxichauffeurs over de nieuwe wijziging is echter onduidelijk.

Er zijn ook nieuwe overheidstarieven voor taxiactiviteiten gedefinieerd. Het afgeven van een vergunning voor het vervoeren van passagiers met taxi’s en personenauto’s kost 125 manats, en het uitgeven van een vergunningskaart voor elk voertuig kost 25 manats. Het is 250 manats om internationale vracht- en onregelmatige passagiersvervoersvergunningen te verlenen aan exploitanten voor wegvervoer tussen het buitenland in Azerbeidzjan. Bestuurders die zich niet aan de regels houden, krijgen bij constatering een boete.

Opgemerkt moet worden dat 40 AZN, 200 AZN voor officiële autoriteiten en 1.000 AZN voor rechtspersonen, voor het vervoeren van passagiers per taxi op het grondgebied van Azerbeidzjan zonder paskaart of in strijd met de regels voor het vervoeren van passagiers en goederen per auto, voor binnenlandse passagiers. Er wordt een boete van 400 manat opgelegd aan chauffeurs met voertuigen die in het buitenland zijn geregistreerd voor het vervoeren van goederen.

Deze wet treedt in werking op 1 oktober 2023.

bankier.az

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"