Nachrichten aus Aserbaidschan

Baku drong er bij Moskou op aan de territoriale integriteit van Azerbeidzjan te respecteren – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws


NL| RU 1 999 1998 1997 1996 1995 1994 1993 1992 1991 ZOEK OVERAL Politiek Economie Financiën Energieanalyse Recensies (marktoverzicht, economisch overzicht, politieke monitoring) Positie (interview, ik heb iets te zeggen, moeilijke vraag, vertrouwd Azerbeidzjaans) Maatschappij (maatschappij, cultuur, Wereld) Multimedia (fotosessies, actueel interview, vertrouwd Azerbeidzjaans) OF EXPRESSIE

Politiek
2023 16 juli (zondag) 11:09:38

Baku/16.07.23/Turan: De tripartiete verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie en de verklaring van 15 juli 2023, waarin het vredesproces werd geïnterpreteerd, leiden tot misverstanden en teleurstellingen.

Dit staat in de verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie van 15 juli 2023.

Deze verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie is in tegenspraak met de Verklaring van wederzijdse samenwerking tussen de Republiek Azerbeidzjan en de Russische Federatie en de toespraken van de president van de Russische Federatie Vladimir Poetin ter ondersteuning van de territoriale integriteit en soevereiniteit van Azerbeidzjan. , inclusief de regio Karabach.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie erkent de territoriale integriteit en soevereiniteit van de Republiek Azerbeidzjan, de premier van Armenië, die ons land al bijna 30 jaar bezet houdt, erkent Karabach als een deel van Azerbeidzjan.

We willen u eraan herinneren dat het na de 44-daagse patriottische oorlog Azerbeidzjan was die de vijf basisprincipes naar voren bracht voor het aanknopen van betrekkingen met Armenië, het voorstel voor een vredesverdrag en de poging om de grens af te bakenen, en alle auteurs. de eerste documenten in deze richtingen. Momenteel neemt de Azerbeidzjaanse zijde praktische stappen om het vredesakkoord te bevorderen.

Ons land heeft altijd loyaliteit getoond aan de tripartiete verklaringen die zijn ondertekend tussen de leiders van Azerbeidzjan, Armenië en de Russische Federatie.

Sinds de eerste dag van ondertekening van de genoemde tripartiete verklaring heeft de Armeense zijde echter niet aan veel artikelen van de verklaring voldaan en heeft de Russische zijde niet gezorgd voor de volledige uitvoering van de verklaring binnen het kader van haar verplichtingen.

Ondanks de herhaalde waarschuwingen van Azerbeidzjan over illegale activiteiten via de Lachin-route, het vervoer van militaire voorraden en mijnen van Armenië naar Azerbeidzjan, de rotatie van illegale militaire formaties, het illegaal naar de regio brengen van onderdanen van derde landen, is er niets gedaan om deze activiteiten. er werd geen actie ondernomen.

De Azerbeidzjaanse zijde richtte de Lachin-grensovergang op, die werd opgericht in overeenstemming met de Azerbeidzjaanse wetgeving en internationale regelgeving om illegale activiteiten te voorkomen en de transparantie in het land te waarborgen. Honderden Armeense inwoners hebben de afgelopen maanden op ordelijke en transparante wijze deze controlepost mogen passeren. Desondanks maakte de Armeense zijde nog steeds geen einde aan haar militaire provocaties tegen Azerbeidzjan, opende op 15 juni het vuur op het politiebureau en probeerde in juli de auto’s van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) te kapen. Ondanks dit alles bleef de Azerbeidzjaanse zijde de voorwaarden scheppen voor de Armeense inwoners om door het ICRC te gaan en zei dat er mogelijkheden zijn om via de Agdam-Khankendi-route aan de behoeften van de Armeense inwoners te voldoen.

In deze context heeft iedereen begrepen dat de pogingen om de grensovergang Lachin, het soevereine recht van Azerbeidzjan, te politiseren, en de beweringen dat de humanitaire situatie in de regio gespannen is, nergens op gebaseerd zijn.

Ondanks het bovenstaande is, in tegenstelling tot de tripartiete verklaring van 2020 waarbij de Russische Federatie partij is, de volledige terugtrekking van de overblijfselen van de Armeense strijdkrachten die zich op het grondgebied van Azerbeidzjan bevinden, nog niet bereikt. Integendeel, steun aan de Armeense strijdkrachten wordt in de regio uitgevoerd onder toezicht van de Russische vredeseenheid.

Het is echter bekend dat de ononderbroken communicatie tussen de westelijke regio’s van Azerbeidzjan en de autonome republiek Nachitsjevan om verschillende redenen wordt geblokkeerd.

Azerbeidzjan is geïnteresseerd in het waarborgen van vrede en rust in de regio en zal zijn inspanningen in deze richting voortzetten.

Contact.az

Vrijheidskrant

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"