Nachrichten aus Aserbaidschan

President Ilham Aliyev ontvangt premier van Oezbekistan – UPDATE – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, ontving op 19 juli de premier van de Republiek Oezbekistan, Abdulla Aripov.

Het “rapport” meldde dat het staatshoofd herinnerde aan het laatste telefoongesprek met de president van Oezbekistan en tijdens de bijeenkomst Shavkat Mirziyoyev feliciteerde met zijn zelfverzekerde overwinning bij de verkiezingen en zijn tevredenheid uitsprak dat onze betrekkingen in alle opzichten een positieve ontwikkelingsdynamiek hebben. Onze president vestigde de aandacht op het belang van het bezoek van de Oezbeekse premier Abdulla Aripov aan ons land voor het bepalen van samenwerkingsperspectieven.

De president van Azerbeidzjan benadrukte dat de bilaterale betrekkingen van jaar tot jaar verbeteren en sprak zijn vertrouwen uit dat er in de toekomst nieuwe succesvolle projecten met betrekking tot uitbreiding van de samenwerking zullen worden uitgevoerd.

Abdulla Aripov bracht eerst de groeten van president van Oezbekistan Shavkat Mirziyoyev over aan president Ilham Aliyev en benadrukte dat hij altijd erg blij was met zijn contacten met president Ilham Aliyev, vriend en broer van de president van Oezbekistan.

De president betuigt zijn dank voor de groeten en verzoekt zijn groeten over te brengen aan de president van Oezbekistan.

Abdulla Aripov verklaarde dat president Ilham Aliyev het eerste staatshoofd was dat Shavkat Mirziyoyev feliciteerde na de verkiezingen in Oezbekistan en benadrukte dat dit een voorbeeld is van vriendschap en broederschap tussen de staatshoofden en onze landen.

De premier van Oezbekistan verklaarde dat Azerbeidzjan grote successen heeft behaald onder leiding van onze president en zei dat de ontwikkeling van Bakoe hen diep heeft geraakt.

De gast benadrukte het belang van het herstel van de territoriale integriteit van Azerbeidzjan.

Tijdens de bijeenkomst werd opgemerkt dat de prioriteitsgebieden die zijn vastgesteld in verband met het staatsbezoek van president Ilham Aliyev aan Oezbekistan en de alomvattende ontwikkeling van onze samenwerking in het kader van dit bezoek, en de resultaten van de onderzoeken die in deze richting zijn uitgevoerd, heel positief. Er waren nieuwe ontwikkelingen op het gebied van economie, handel, investeringen, energie, landbouw, transport, logistiek en industrie, en er werd opgemerkt dat de projecten werden uitgevoerd.

Tijdens de bijeenkomst werden het belang van de Middle Corridor, de deelname van Oezbeekse bedrijven aan de in Azerbeidzjan gecreëerde vrije economische zone, de activiteiten van de intergouvernementele commissie en het belang van de 12e intergouvernementele intergouvernementele bijeenkomst Azerbeidzjan en Oezbekistan benadrukt. De aandacht werd gevestigd op de commissie die op 18 juli in Shusha werd gehouden.

De president van de Republiek Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, ontving op 19 juli de premier van de Republiek Oezbekistan, Abdulla Aripov.

Volgens het “rapport” werd informatie hierover gepubliceerd door de persdienst van de president van Azerbeidzjan.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"