Nachrichten aus Aserbaidschan

Mijatovic maakte zich zorgen dat de politie het protest in Soyudlu verspreidde – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa Wereld Mijatovic (Dunja Mijatović) sprak haar bezorgdheid uit over de vernietiging van milieuprotesten in het dorp Soyudlu van Gadabay en de arrestatie van deelnemers. In dit verband, de commissaris, minister van Binnenlandse Zaken provincie Eyvazovschreef een brief. De brief is op 24 juli gepubliceerd.

De commissaris schreef dat het disproportionele gebruik van geweld door de politie tegen demonstranten en de inzet van mobiele politiediensten ernstige mensenrechtenproblemen opleveren. Mijatovic onderstreept het belang van het waarborgen van de verantwoordingsplicht van wetshandhavers door alle politieagenten die bij de demonstraties betrokken zijn voldoende training te geven over mensenrechtennormen.

De commissaris vraagt ​​om een ​​verklaring van de rechtsgrondslag en grondgedachte voor de verspreiding van vreedzame protesten, gezien het vreedzame karakter van deze protesten.

Mijatović benadrukt dat de toegang tot het dorp Soyudlu na de protesten beperkt was. Dit alles, zo schrijft hij, “leidt tot ernstige zorgen over de mensenrechten van lokale bewoners, waaronder bewegingsvrijheid en respect voor het privéleven.” Er werd opgemerkt dat de genoemde maatregelen het legitieme werk van onafhankelijke journalisten, mensenrechtenverdedigers en advocaten aanzienlijk beperkten. Mijatović zoekt informatie over de rechtsgrondslag van deze maatregelen, hun naleving van mensenrechtennormen – vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering, deelname aan openbare aangelegenheden, gratis proces.

De houding van de minister van Binnenlandse Zaken ten opzichte van wat de commissaris in de brief schreef, is niet duidelijk.

vrijheid radio

Vrijheidskrant

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"