Nachrichten aus Aserbaidschan

Ambassadeur: “Marokko en Azerbeidzjan proberen betrekkingen te versterken” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Marokko en Azerbeidzjan werken hand in hand om de samenwerking te versterken.

Het “rapport” is de eer van de Marokkaanse ambassadeur in Azerbeidzjan, Adil Embarsh, die de nationale feestdag van dit land viert – de Marokkaanse koning VI. Hij meldde dat hij het zei tijdens het evenement dat werd gehouden ter gelegenheid van de verjaardag van de troonsbestijging van Mohammed.

A. Embarsh herinnerde eraan dat de 30e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Azerbeidzjan in augustus vorig jaar werd gevierd. “Marokko en Azerbeidzjan werken al 30 jaar hand in hand om de politieke, economische en culturele betrekkingen te versterken en wederzijds begrip en samenwerking te ontwikkelen”, zei hij.

De diplomaat benadrukte dat er vorig jaar veel bezoeken op hoog niveau zijn afgelegd tussen de twee landen. Daarop kwam Rashid Talbi Al-Alami, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van het Marokkaanse parlement, naar Azerbeidzjan en nodigde de voorzitter van de Nationale Assemblee, Sahiba Ghafarova, uit om Marokko te bezoeken.

Volgens de ambassadeur vond in Rabat ook politiek overleg plaats tussen Azerbeidzjan en Marokko, de Azerbeidzjaanse delegatie stond onder leiding van onderminister van Buitenlandse Zaken Fariz Rzayev.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"